Coordonatorul Poliţiei Locale Sector 1, Emanoil Bocean, REŢINUT pentru trafic de influenţăEmanoil Bocean, coordonator al Poliţiei Locale a Sectorului 1 şi consilier personal al fostului primar Andrei Chiliman, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA Ploieşti, după aproape trei ore de audieri, pentru trafic de influenţă în formă continuată. Procurorii au făcut percheziţiii la biroul acestuia, fiind dus la sediul DNA cu mandat.

UPDATE Emanoil Bocean, consilier personal al fostului primarul al Sectorului 1 Andrei Chiliman, este acuzat de procurorii DNA Ploiești că a pretins bani de la oameni de afaceri pentru ca, în schimb, să îi ajute pe aceștia să câștige contracte cu Poliția Locală și Primăria Sectorului 1 prin licitații trucate sau atribuire directă.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31.05.2016, a inculpatului BOCEAN EMANOIL, la data faptei consilier al Primarului Sectorului 1 București, pe sectorul de ordine publică, coordonator al Poliției Locale a Sectorului 1 București, (instituție subordonată primăriei), pentru săvârșirea, infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2009 – 2014, Bocean Emanoil a îndeplinit funcția de consilier al Primarului Sectorului 1 București, pe sectorul de ordine publică, fiind coordonator al Poliției Locale a Sectorului 1 București, instituție subordonată primăriei, având ca atribuții, printre altele, urmărirea modului în care s-au îndeplinit prevederile Hotărârilor Consiliului Local, dispozițiile Primarului Sectorului 1 București și s-au respectat prevederile reglementate prin procedurile operaționale specifice activității pe care o desfășoară Poliția Locală.

În perioada 2009 – 2014, inculpatul Bocean Emanoil a pretins şi primit de la oameni de afaceri sume de bani sub forma unor "comisioane", în cuantum total de 2.256.000 lei, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa asupra persoanelor cu putere de decizie din Poliția Locală și Primăria Sectorului 1 București astfel încât, prin licitaţii trucate sau prin atribuire directă, firmele oamenilor de afaceri respectivi să obţină contracte de lucrări publice de la instituţiile menţionate.

Contractele respective aveau ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, lucrări de curățenie a imobilelor aparținând Politiei Sector 1 București, demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a Sectorului 1, lucrări de îndepărtare graffiti de pe suprafețele multiple aparţinând sectorului 1, lucrări de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, livrarea de produse de curățenie.

În realitate, lucrările de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, lucrările de îndepărtare graffiti de pe suprafețele multiple aparținând sectorului 1, lucrările de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1 sau lucrările suplimentare de curățenie a imobilelor aparţinând Poliției Sectorului 1, inclusiv livrările de produse curățenie nu au fost prestate niciodată în fapt, acestea fiind consemnate numai scriptic.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 1 iunie 2016, inculpatul BOCEAN EMANOIL urmează a fi prezentat la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", precizează DNA, într-un comunicat.

UPDATE Coordonatorul Poliţiei Locale a Sectorului 1, Emanoil Bocean, consilier personal al primarului Andrei Chiliman, a fost reţinut, marţi după-amiază, de procurorii DNA Ploieşti, după aproape trei ore de audieri, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Emanoil Bocean va fi prezentat, miercuri, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE 16.00 Coordonatorul Poliţiei Locale Sector 1, Emanoil Bocean, a fost adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti cu mandat pentru a fi audiat, după percheziţiile de marţi de la sediul Poliţiei Locale Sector 1, din biroul acestuia.

Coordonatorul Poliţiei Locale Sector 1, Emanoil Bocean, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA Ploieşti. El a fost adus cu mandat pentru a fi audiat.

Procurorii DNA Ploieşti au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1, în biroul coordonatorului structurii, Emanoil Bocean, acesta fiind şi fost consilier al fostului primar Andrei Chiliman.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un dosar nou, în care există suspiciuni de luare de mită.

UPDATE 12.46 Un fost director de inspecţie de la Primăria Sectorului 1 este, de asemenea, vizat de percheziţiile făcute, marţi, la Poliţia Locală a Sectorului 1, anunţă news.ro.

Procurorii DNA Ploieşti fac percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1, în biroul coordonatorului structurii, Emanoil Bocean, acesta fiind şi fost consilier al fostului primar Andrei Chiliman.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX.ro că este vorba despre un dosar nou, în care există suspiciuni de luare de mită.

După ce se vor finaliza percheziţiile, Emanoil Bocean va fi audiat la sediul DNA Ploieşti.

Etichete: DNA, poliţie, politie sector 1, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE