UPDATE Cine sunt bărbatul şi femeia care au intrat cu buldoexcavatorul într-o casăUPDATE Doctorul Ion Alexianu, anestezist la Spitalul Floreasca, dar şi soţia sa, medic la Spitalul Colentina, au fost reţinuţi pentru şantaj şi violare de domiciliu. Medicii sunt acuzaţi că au chinuit doi bătrâni din Bucureşti pentru a obţine terenul pe care este casa lor. Mai mult, au pus muncitori să le dărâme casa.

Poliţiştii bucureşteni au descins, duminică, la mai multe adrese, într-un dosar de şantaj, violare de domiciliu, lovire şi distrugere. Potrivit oamenilor legii, un bărbat şi o femeie, atât personal, cât şi prin interpuşi, au intrat cu buldoexcavatorul într-o casă şi i-au lovit şi ameninţat pe chiriaşi, pentru a-i determina să se mute, pentru ca ei să poată vinde terenul.

Perchezitii in Bucuresti, dupa ce un barbat si o femeie au intrat cu buldoexcavatorul intr-o casa
Percheziţii în Bucureşti, după ce un bărbat şi o femeie au intrat cu buldoexcavatorul într-o casă
Foto: observatorulph.ro

UPDATE Bătrânul, victima medicilor, spune că a cumpărat în 1997, cu o chitanţă de mână, un teren de 1.700 de metri pătraţi, pe care a construit o casă. După ce a reuşit să ridice 12 camere, omul s-a trezit la poartă cu doctorii Alexianu care pretindeau că terenul le aparţine, potrivit romaniatv.net. A fost dat în judecată dar, înainte de a se da o decizie definitivă, medicii au angajat recuperatori care au aplicat propria lege.

În baza a cinci mandate de percheziţie şi opt mandate de aducere, oamenii legii au descins la adresele mai multor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de şantaj, violare de domiciliu, lovire şi distrugere. Totul a pornit după ce, în perioada 3 iunie – 14 septembrie a.c., Poliţia Capitalei a fost sesizată de către două persoane cu privire la faptul că, un bărbat şi o femeie, personal, dar şi prin persoane interpuse, au exercitat ameninţări, violenţe fizice şi au provocat distrugeri cu ajutorul unui buldoexcavator imobilului de domiciliu din Sectorul 2.

"În urma activităţilor desfăşurate, judiciariştii Secţiei 7 Poliţie au stabilit faptul că imobilul respectiv face obiectul unui litigiu civil, iar cele două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor reprezintă interesele unei familii implicate în dosar.

Pentru atingerea obiectivelor, acestea erau ajutate de alte persoane cu roluri bine stabilite, cei în cauză fiind „specializaţi" în recuperarea de creanţe şi evacuarea persoanelor de pe proprietăţile aflate în litigiu.

Astfel, au agresat fizic una din părţile vătămate, provocându-i leziuni care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale şi au pătruns fără drept în curtea imobilului, determinând mai multi manipulatori de utilaje să pătrundă în interiorul locaţiei şi să provoace distrugeri gardului, culturilor, anexele şi celor două corpuri de imobil.

Totodată, bănuiţii au exercitat personal şi prin persoane interpuse acte de constrângere, respectiv ameninţare, acte de violenţă şi distrugeri la imobilul în cauză pentru a determina părţile vătămate, precum şi pe chiriaşii acestora să părăsească locaţia, în scopul intrării în posesie şi ulterior a vânzării terenului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, şantaj, distrugere în formă continuată, instigare la distrugere continuată, lovire sau alte violenţe, cu opt persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Etichete: amenințări, ion alexianu, medici, percheziţii, şantaj

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE