PERCHEZIŢII în București, într-un dosar de evaziune fiscală. PREJUDICIUL: 6 milioane de euroPoliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au efectuat, în cursul dimineții de miercuri, 22 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa, urmând să pună în aplicare 19 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii.

Perchezitii in Capitala
Percheziții în Capitală

Potrivit poliţiştilor, din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", au înregistrat documente fiscale privind achiziţii fictive, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Citește și PERCHEZIȚII în Capitală,într-un dosar de evaziune în domeniul comerțului cu materiale de construcții

Din primele informații, prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 6.000.000 de euro, precizează Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Percheziții în 7 județe și în București, într-un alt dosar

Aproximativ 170 de polițiști, sprijiniți de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, desfășoară, miercuri dimineața, 82 de percheziții în județele Mureș, Harghita, Covasna, Cluj, Brașov, Galați, Sibiu și în București la domiciliile membrilor unui grup suspectat de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratuluide Poliție Județean Mureș, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2014 — 2015, mai multe persoane din județele Mureș și Harghita, prin intermediul unor cetățeni unguri, ar fi înființat trei societăți comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenți economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă și a impozitului pe profit datorat statului și a însușirii respectivelor sume de bani.

"După înființarea societăților, cetățenii maghiari se întorceau în țara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracțională. Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârșirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei. În urma perchezițiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor", precizează IPJ Mureș.

Etichete: Capitală, evaziune fiscală, firme de constructii, percheziţii Capitală, spalare de bani

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h