Percheziții la Direcția de Sănătate a Municipiului București, într-un caz de delapidarePoliția Municipiului București pune în aplicare șase mandate de percheziție. Poliţişti de la Poliţia Capitalei şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează, miercuri, percheziţii la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi la domiciliile mai multor persoane din conducerea instituţiei, pentru infracţiuni ce au dus la delapidarea a 300.000 de euro, informează România TV.

Perchezitii in Bucuresti si alte doua judete, luni
Percheziţii în Bucureşti şi alte două judeţe, luni
Foto: click.ro

Fosta directoare economică și o contabilă în funcție sunt principalele persoane vizate de percheziții. Ele ar fi comandat pliante de informare de la firme deținute de persoane apropiate, comenzile nefiind însă, de fapt, onorate, pentru a delapida suma ce ajunge la 300.000 de euro. 

Iată comunicatul Poliției Capitalei: "În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie, la cinci domicilii şi o instituţie publică, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu şi 4 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2011 – 2014, suspecţii au efectuat diverse achiziţii publice fictive, de la mai multe societăţi cu comportament de tip fantomă.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de 300.000 de euro.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."

Etichete: delapidare, percheziţii, Poliţia Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h