Percheziţii în Bucureşti, într-un dosar de ÎNŞELĂCIUNE, FALS MATERIAL ŞI UZ DE FALSPoliţiştii bucureşteni au efectuat, joi, mai multe percheziţii, într-un dosar de înşelăciune, fals material şi uz de fals.

Perchezitii in Bucuresti, intr-un dosar de INSELACIUNE, FALS MATERIAL SI UZ DE FALS
Percheziţii în Bucureşti, într-un dosar de ÎNŞELĂCIUNE, FALS MATERIAL ŞI UZ DE FALS
Foto: cugetliber.ro

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţul Olt şi şapte mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material şi uz de fals.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada noiembrie 2014 – august 2015, folosind mai multe societăţi comerciale de tip „fantomă", s-au interpus între firme ce solicitau transportul unor mărfuri şi firme ce oferă servicii de transport, în vederea însuşirii pe nedrept a plăţii serviciilor oferite.

În fapt, cei în cauză au folosit în fals identitatea mai multor societăţi comerciale pentru a comanda transporturi interne şi intracomunitare persoanelor vătămate care efectuau transporturile respective, iar la emiterea facturilor fiscale aferente, acestea rămâneau neachitate, întrucât adevăratele societăţi nu confirmau comezile.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate documente, înscrisuri, mijloace de stocare a datelor şi alte mijloace de probă.

Prejudiciul estimat rezultat prin inducerea în eroare a 10 persoane vătămate este de 400.000 de lei.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, cu cinci persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat remis B365.ro.

Etichete: înşelăciune, percheziţii, perchezitii in Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h