Fostul director ALPAB, audiat. Percheziţii la Administraţia Cimitirelor şi ALPABUPDATE: Fostul director al ALPAB, Radu Popa, este audiat la sediul Poliției Capitalei. 

Polițiștii fac 43 de percheziții, joi dimineaţă, în Bucureşti şi alte 4 judeţe, pentru destructurarea unei rețele specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, proveniți din contracte încheiate cu Administrația Cimitirelor și ALPAB, din subordinea Primăriei București.

Perchezitii in Ferentari, intr-un caz de tentativa de omor
Percheziții în Ferentari, într-un caz de tentativă de omor
Foto: realitatea.net

UPDATE: Fostul director al ALPAB, Radu Popa, a fost adus la sediul Poliției Capitalei pentru a fi audiat. Radu Popa a condus ALPAB în perioada 2009-2012. 

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca anchetatorii fac perchezitii si la Administratia Cimitirelor si Adminstratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), din cadrul Primariei Capitalei, de unde sunt ridicate documente legate de contracte de igienizare si ingrijire a cimitirelor incheiate de cele doua institutii cu mai multe firme. 

Rețeaua este coordonată de Gheorghe Florea, zis "Florea Bragadiru", om de afaceri din județul Ilfov, ce a avut, de-a lungul timpului, puternice legături cu Masoneria, au precizat surse judiciare pentru profit.ro.

Cele 43 de percheziții sunt efectuate în București, Ilfov, Dâmbovița, Buzău și Mehedinți. 14 persoane urmează a fi conduse la audieri după finalizarea descinderilor.

Conform unui comunicat de presă remis joi dimineaţă de Poliţia Capitalei, din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2009 – 2014, mai multe societăţi comerciale care aveau încheiate contracte cu instituţii publice controlate de un număr restrâns de persoane, au creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală de achiziţii fictive în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Reprezentanţii acestor societăţi au încercat să ascundă provenienţa ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă prin transferuri bancare repetate în conturile unor firme controlate de aceleaşi persoane, în final, aceste sume fiind retrase integral în numerar, adaugă sursa citată.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 14 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Etichete: percheziţii, perchezitii bucuresti

0/2 COMENTARII
gigi
19 Nov 13:01
+0
VOTURI
-0
Pai daca nici la ALPAB nu se fac combinatii atunci unde?! (ia vedeti GONDOLA, restaurantele, cluburile pana in lac). Oare cate contracte dubioase de concesionare au facut....
Alina
19 Nov 10:43
+0
VOTURI
-0
Furaciuni adevarate fac Anca Rapeanu si Ovidiu Dragulinescu, directorii de la Biblioteca Metropolitana, mosia lui Vasile Savoiu din Primaria Capitalei. La ALPAB si Cimitire se petrec simple jocuri de copii fata de ce bani se fura la Biblioteca Metropolitana. Presa scrie, controale se fac. Anca Rapeanu fura in continuare...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE