PERCHEZIŢII în Bucureşti şi alte două judeţe, la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscalăSediile şi punctele de lucru ale unor firme din Bucureşti, Ilfov şi Teleorman sunt percheziţionate, joi, de poliţişti, 13 persoane suspectate de evaziune fiscală de 1,2 milioane de euro urmând să fie audiate de anchetatori.

Perchezitii in Bucuresti si in tara
Percheziții în București și în țară

Potrivit Poliţiei Române, administratorii societăţilor comerciale vizate în anchetă ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive, pentru a nu plăti integral impozitul pe profit şi TVA. Aceştia ar fi fost sprijiniţi în activitatea infracţională de administratori ai unor societăţi comerciale de tip "fantomă", scrie news.ro

"Sumele de bani corespunzătoare facturilor emise, peste 20 de milioane de lei, ar fi fost retrase din conturile societăţilor pe care le controlau şi remise reprezentanţilor societăţilor beneficiare", a aprecizat sursa citată, într-un comunicat de presă.

Administratorii firmelor ar fi produs bugetului de stat un prejudiciu estimate la 5,5 milioane de lei (echivalentul a 1,2 milioane de euro). De asemenea, anchetatorii suspectează că aproape cinci milioane de euro ar fi fost supuşi procesului de spălare de bani.

În urma percheziţiilor vor fi duse la audieri 13 persoane, iar anchetatorii vor ridica documente financiar-contabile, înscrisuri şi alte mijloace folosite în activitatea infracţională.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Etichete: percheziţii, perchezitii bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE