Percheziţii în Bucureşti şi alte judeţe, joi, la evazionişti. Prejudiciu de 6 milioane de euroPolitistii fac 52 de perchezitii, joi, in 12 judete si in Bucuresti, la persoane banuite ca au facut evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul in acest caz se ridica la 6 milioane de euro. Conform B1 TV, în acest caz ar fi implicate mai multe companii de fiare vechi deţinute de familii de romi, printre care şi New Company SRL, dar şi mătuşa lui Leo de la Strehaia. 

Perchezitii in Bucuresti
Perchezitii in Bucuresti
Foto: cugetliber.ro

Vor fi puse in executare 46 de mandate de aducere, arata un comunicat de presa al institutiei citat de Hotnews.ro.

 

Perchezitii se fac in judetele Mehedinti, Timis, Alba, Arad, Ilfov, Dambovita, Dolj, Caras-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Salaj si in municipiul Bucuresti.

Sunt perchezitionate atat locuintele unor persoane banuite de savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, precum si sediile societatilor comerciale administrate de acestea.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2008 - 2014, 45 de persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) ai 46 de societati comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale pentru societatile comerciale controlate de catre ei in mod direct sau prin persoane interpuse. Acestia ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia de materiale reciclabile, piese auto si accesorii, precum si servicii transport-manipulare), in valoare totala de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit", explica sursa citata.

Anchetatorii spun ca, prin intermediul societatilor controlate, cei in cauza ar fi efectuat mai multe operatiuni sau tranzactii financiare, urmarind spalarea sumelor de bani.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 6 milioane de euro.

Etichete: evaziune fiscală, percheziţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE