PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ilfov, la firme din domeniul IT. Prejudiciul: 35 milioane euroPoliţiştii au descins, miercuri dimineaţă, la 24 de adrese din Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unor reţele specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT. Prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ 35 milioane euro.

PERCHEZITII in Bucuresti si Ilfov, la firme din domeniul IT. Prejudiciul: 35 milioane euro
PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ilfov, la firme din domeniul IT. Prejudiciul: 35 milioane euro
Foto: cugetliber.ro

UPDATE: Potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax şi preluat de HotNews.ro, în acest dosar sunt vizate societatile RHS, Compasi, Rom Soft (fosta retea "Depozitul de Calculatoare") si Scop Computers.

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, efectuează 24 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru destructurarea a două reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT, anunţă Poliţia Română, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

La acţiune participă 80 de polițiști de investigare a criminalităţii economice, 2 echipaje de intervenţie de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi un specialist criminalist.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că, în circuitele infracţionale sunt implicate 2 mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte 6 societăţi comerciale din România şi 3 firme străine.

Potrivit Ministerului Public, în perioada 2008-2012, cele două firme au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de servicii de monitorizare prin GPS în valoare totală de peste 871,2 milioane lei (aproximativ 200 milioane de euro), prejudiciind astfel bugetul de stat bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu peste 161,4 milioane lei (aproximativ 35 de milioane de euro) reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Etichete: percheziţii, perchezitii in Bucuresti, Poliţia Română, prejudiciu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h