PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Otopeni la persoane care au vândut pe internet medicamente contrafăcutePoliţiştii au făcut, marţi, percheziţii în Bucureşti şi Otopeni, la persoane bănuite că au vândut on-line, timp de patru ani, medicamente contrafăcute în România, dar şi în ţări europene, precum Spania, Germania, Anglia. Prejudiciul se ridicică la aproximativ 300.000 de euro.

Perchezitii
Percheziții

Polițiștii efectuează patru percheziții la persoane bănuite de comerț online cu medicamente contrafăcute și evaziune fiscală, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de 300.000 de euro.

"La data de 14 iunie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează patru percheziții la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse și comercializare de produse alterate", informează marți un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2016, bănuiții ar fi înființat zece site-uri web, prin care ar fi promovat și comercializat către clienți din România și din Spania, Italia, Belgia, Germania și Anglia, o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi steroizi anabolizanți, hormoni și altele, care prezintă un risc potențial pentru sănătatea publicului.

"Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut venituri de peste 1.000.000 de euro, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 de euro", se arată în comunicat.

La acțiune participă și specialiști criminaliști, precum și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Etichete: percheziţii, perchezitii bucuresti, perchezitii medicamente contrafacute

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h