PERCHEZIȚII ÎN BUCUREȘTI. Site-uri folosite pentru a vinde haine şi parfumuri de lux contrafăcutePoliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat cinci percheziţii în Bucureşti, punând în aplicare opt mandate de aducere, pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

PERCHEZIȚII IN BUCUREȘTI. Site-uri folosite pentru a vinde haine si parfumuri de lux contrafacute
PERCHEZIȚII ÎN BUCUREȘTI. Site-uri folosite pentru a vinde haine şi parfumuri de lux contrafăcute
Foto: totb.ro

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 6 au documentat activitatea unui grup, format din patru persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 35 de ani, specializat în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, se arată în comunicatul remis B365.ro.

Astfel, s-a stabilit că bănuiţii comercializau, prin intermediul unor site-uri de profil, articole vestimentare fără a elibera documente fiscale, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor.

În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bănuiţii au încheiat contracte în numele mai multor societăţi comerciale, iar pe parcursul a doi ani, au încasat suma de aproximativ 1.050.000 de euro, provenită din tranzacţiile online, fără a depune declaraţii fiscale, în baza cărora sunt calculate taxele şi impozitele aferente operaţiunilor comerciale desfăşurate.

În dimineaţa de 1 aprilie a.c., anterior punerii în aplicare a mandatelor de percheziţie, unul dintre bănuiţi a fost prins în flagrant, în timp ce transporta articole de încălţăminte, în scopul comercializării, fără a deține documente de proveniență, întreaga cantitate de marfă fiind indisponibilizată.

La cele cinci percheziţii au fost identificate înscrisuri, cinci unităţi centrale de calcul portabile, două unităţi centrale, indisponibilizate sumele de 19.800 de lei, 2.200 de dolari şi 1.000 de euro precum şi diferite cantităţi de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri, în valoare totală de aproximativ 450.000 de lei, fără documente de provenienţă.

Totodată, au fost identificate patru persoane care desfăşurau, fără forme legale de angajare, activităţi remunerate în interesul membrilor grupului infracţional.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale este estimat la 1.500.000 de lei, fiind instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, precum şi a sumelor de bani deţinute de bănuiţi în conturi bancare.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, cu doi bănuiţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Etichete: Bucureşti, haine şi parfumuri de lux contrafăcute, perchezitii in Bucuresti, prejudiciu, Sectorul 6, site-uri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h