PERCHEZIŢII în Capitală, într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ şi SPĂLARE DE BANI. Prejudiciul: 10 mil leiPoliţiştii bucureşteni au descins, joi dimineaţă, la mai multe adrese din Bucureşti şi două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul în acest caz se ridică la circa 10 milioane lei.

PERCHEZITII in Capitala, intr-un caz de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI. Prejudiciul: 10 mil lei
PERCHEZIŢII în Capitală, într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ şi SPĂLARE DE BANI. Prejudiciul: 10 mil lei
Foto: max-media.ro

Poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, joi dimineaţă, 33 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale, bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013-2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a unor facturi fictive, emise de societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", care atestă, în mod nereal, achiziţia unor bunuri sau servicii de la societăţile emitente ale documentelor justificative, în baza cărora societatea comercială a beneficiat de avantaje fiscale ilicite, constând în deducerea frauduloasă a TVA-ului aferent acestor achiziţii şi diminuarea nelegală a bazei impozabile aferentă impozitului pe profit.

"Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 10.000.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20.000.000 lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 19 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti", anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Etichete: evaziune fiscală, percheziţii, perchezitii bucuresti, spalare de bani

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE