Percheziţii în judeţul Galaţi, la traficanţi de ţigări și poliţişti de frontierăProcurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut luni 26 de percheziţii în judeţul Galaţi, la mai multe persoane suspectate de trafic cu ţigări de contrabandă, printre cei vizaţi fiind şi cinci poliţişti de frontieră.

Peste 60.000 de tigari de contrabanda din R.Moldova, ridicate in urma perchezitiilor din 2 judete
Peste 60.000 de țigări de contrabandă din R.Moldova, ridicate în urma perchezițiilor din 2 județe

Anchetatorii au ridicat, în baza unor mandate de aducere, 35 de persoane suspectate de constituire sau de sprijinire a unei grupări infracţionale care ar fi adus din Republica Moldova şi ar fi vândut ţigări de contrabandă, informează Mediafax.

Printre cele 35 de persoane care vor fi audiate de procurori sunt şi opt poliţişti de frontieră, dintre care cinci sunt suspecţi în cauză, iar trei vor da declaraţii în calitate de martori.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Mediafax că ofiţerii Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă au sesizat, în luna mai, conducerea Poliţiei de Frontieră Galaţi, cu privire la faptul că mai mulţi agenţi sunt implicaţi într-o reţea de trafic de ţigări din Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră sunt suspectaţi că ar fi adus personal ţigări din Republica Moldova sau că ar fi permis trecerea la graniţă a celorlalţi membri ai grupării.

În urmă cu câteva zile a fost a organizat un flagrant pentru prinderea unui poliţist de frontieră. Acesta a aruncat geanta cu ţigări în momentul în care a fost prins şi a spus că nu îi aparţine, însă anchetatorii au găsit acolo şi cardul acestuia de salariu, au precizat sursele citate.

Ţigările traficate de gruparea din care ar face parte şi cei cinci poliţişti de frontieră erau vândute "la negru", fie de către aceştia, fie cu ajutorul unor intermediari.

Etichete: galați, percheziţii, poliţişti de frontieră

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h