Percheziții în urma atacurilor teroriste. Poliția belgiană a găsit un drapel al SI și explozibiliPoliția belgiană a găsit în timpul unei percheziții efectuate într-o locuință din Schaerbeek (suburbie a capitalei Bruxelles) un drapel al grupării Statul Islamic și un dispozitiv exploziv ce conține în plus substanțe chimice și cuie.

Anunțul a fost făcut de procurorul general al Belgiei, Frédéric Van Leew, care a precizat că sunt în desfășurare și alte percheziții și interogatorii în cadrul anchetei ce privește atacurile teroriste care au avut loc în cursul dimineții la aeroportul Zaventem din Bruxelles și în stația de metrou Maelbeek. Atentatele, soldate cu cel puțin 34 de morți și 230 de răniți, au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit Agerpres.

Procurorul general a confirmat că la aeroport au acționat trei teroriști, dintre care doi kamikaze, iar al treilea a reușit să fugă după ce a amplasat dispozitivul exploziv și în prezent este căutat intens.

Anterior, mass-media belgiană a difuzat și o fotografie cu cei trei. Fotografia a fost obținută de pe camerele de supraveghere și îi arată unul lângă altul împingând cărucioare pentru bagaje. Doi dintre ei, îmbrăcați în negru, poartă pe mâna stângă câte o mănușă. Conform unor surse, mănușile le-ar fi permis să ascundă declanșatorul unei bombe sau centuri explozive. Teroriștii introduc adesea și cuie în dispozitivele explozive, pentru a le amplifica efectul mortal.

"Le promitem ţărilor cruciate care s-au aliat împotriva Statului Islamic zile şi mai sumbre, ca reacţie la agresiunile contra statului nostru. Cu voia lui Allah, vă aşteaptă ceva mai dur şi mai amar", a transmis organizaţia teroristă în mesajul de revendicare a atentatelor de la Bruxelles.

"Cu ajutorul lui Allah, o celulă secretă a soldaţilor Califatului a atacat Belgia cruciată, care luptă fără încetare împotriva islamului şi a musulmanilor", a anunţat organizaţia teroristă sunnită.

"Mujahedini ai organizaţiei Stat Islamic au comis seria de atentate sinucigaşe, cu centuri explozive şi bombe; a fost vizat un aeroport şi o staţie de metrou din centrul capitalei Belgiei", subliniază organizaţia teroristă.

Reţeaua teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Libiei şi nordul Egiptului, unde a proclamat un "califat".

O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria. Din coaliţie fac parte state precum Australia, Olanda, Canada, Franţa, Iordania, Arabia Saudită, Turcia şi Marea Britanie.

Alte zeci de ţări - inclusiv România, R.Moldova, Bulgaria, Macedonia, Muntenegro, Maroc, Noua Zeelandă, Serbia - susţin eforturile internaţionale împotriva organizaţiei teroriste sunnite.

Etichete: atac terorist belgia, atacuri teroriste belgia, belgia, perchezitii atacuri teroriste

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE