PERCHEZIŢII într-un dosar de ÎNŞELĂCIUNE cu PREMII FALSE. Câţi bani au făcut infractoriiPoliţiştii au descins, joi, la mai multe adrese din Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu premii false.

PERCHEZITII intr-un dosar de INSELACIUNE cu PREMII FALSE. Cati bani au facut infractorii
PERCHEZIŢII într-un dosar de ÎNŞELĂCIUNE cu PREMII FALSE. Câţi bani au făcut infractorii
Foto: informatorulmoldovei.ro

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi 6 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „premiu".

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada aprilie – iulie 2015, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au contactat telefonic diverse persoane, reuşind să determine cel puţin 15 dintre acestea să le remită sume de bani cuprinse între 1.900 şi 4.000 de lei, drept impozit, pentru a putea intra în posesia unui pretins premiu, în valoare de 10.000 de euro.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de 30.000 de lei, potrivit unui comunicat remis B365.ro de Poliţia Capitalei.

"În urma efectuării percheziţiilor au fost depistate persoanele vizate, care au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu trei persoane în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul citat.

Etichete: înşelăciune, percheziţii, Poliţia Capitalei, premii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h