Percheziții la casa de avocatură "Țuca Zbârcea și Asociații": Investigaţia DIICOT vizează un clientUPDATE Procurorii DIICOT nu au percheziţionat casa de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, ci au efectuat o procedură de ridicare a unor documente privind tranzacţiile unui client, care au fost puse la dispoziţie, au declarat joi pentru MEDIAFAX reprezentanţii societăţii.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat joi, 11 februarie, percheziții la casa de avocatură “Țucă, Zbârcea și Asociații”, într-un dosar ce vizează infracțiuni de spălare a banilor.

Perchezitii la casa de avocatura "Țuca, Zbarcea si Asociatii", intr-un dosar de spalarea banilor (Foto observatorulph.ro)
Percheziții la casa de avocatură "Țucă, Zbârcea și Asociații", într-un dosar de spălarea banilor (Foto observatorulph.ro)

UPDATE "Nu a fost vorba de o percheziţie, ci de o procedură legală de ridicare a unor documente referitoare la tranzacţiile unui client. Documentele au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare cu celeritate şi în conformitate cu dispoziţiile legale. Investigaţia nu vizează firma de avocatură şi nici pe avocaţii acesteia", au afirmat reprezentanţii societăţii de avocatură.

DIICOT a anunţat că procurorii au percheziţionat joi o casa de avocatură, pentru a ridica înscrisuri într-un dosar care vizează prejudicierea unor firme care făceau comerţ cu produse farmaceutice.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, procurorii efectuează cercetări față de un grup infracțional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăți comerciale, având ca obiect comerțul cu produse farmaceutice.

Prejudicierea acestor firme s-ar fi realizat prin crearea intenționată a stării de insolvență, iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleași persoane, prin intermediul unor societăți comerciale cu sediul în Olanda și Cipru.

"Prin ordonanța din data de 18 mai 2015 a fost începută urmărirea penală „in rem" pentru comiterea infracțiunilor constituire de grup organizat prev. de art. 367 alin. 1 C. pen., delapidare prev. de art. 295 C. pen. cu aplic. art.308,309 C. pen. și bancrută frauduloasă prev. de art. 241 lit. a C. pen, în condițiile art. 38 C. pen.", se arată în comunicatul DIICOT, citat de realitatea.net. 

Oamenii legii au ridicat, în urma descinderilor, mai multe înscrisuri, în baza cărora două dintre respectivele societăți comerciale au efectuat în contul acesteia un număr de 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăți.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Etichete: diicot, dosar spalare a banilor, percheziţii, tuca zbarcea si asociatii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h