PERCHEZIŢII în Bucureşti şi 5 judeţe. O firmă de pază a făcut EVAZIUNE FISCALĂ de 3 milioane de euroParchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti anunţă că efectuează 23 de percheziţii în Bucureşti, judeţul Ilfov, municipiului Constanţa, judeţul Galaţi, judeţul Gorj şi judeţul Argeş, joi dimineaţă, într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz se ridică la 3 milioane de euro. Conform unor surse judiciare, evaziunea fiscală s-a făcut prin firma de pază G4S Secure Solutions.

Peste 20 de PERCHEZITII in Bucuresti si alte 5 judete, joi, intr-un caz de EVAZIUNE FISCALA
Peste 20 de PERCHEZIŢII în Bucureşti şi alte 5 judeţe, joi, într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ
Foto: renasterea.ro

UPDATE: Printre cei vizaţi de dosar este Ion Bârcina, finul fostului judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR), Toni Greblă dar şi Liviu Târşea, fost angajat al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), potrivit Mediafax.

Mai multe persoane sunt suspectate că, printr-o firmă de pază, ar fi înregistrat operaţiuni şi cheltuieli fictive. Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, firma de pază vizată în anchetă este G4S Secure Solutions.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti anunţă că, împreună cu ofiţerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează, în cursul zilei de astăzi un număr de 23 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Ilfov, municipiului Constanţa, judeţului Galaţi, judeţului Gorj şi judeţului Argeş,în vederea ridicării de documente financiar contabile şi înscrisuri de la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Conform sursei citate, din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 3 milioane Euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.

În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 22 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

În vederea asigurării prezenţei la audieri, procurorii au emis 22 de mandate de aducere.

Etichete: evaziune fiscală, percheziţii, perchezitii bucuresti

0/1 COMENTARII
Cris
01 Apr 07:43
+0
VOTURI
-0
Se stie de mai multa vreme ca G4S dar si alte firme de paza, fac spalare de bani, prin contracte fictive cu Primaria si alte institutii. Practic spaga catre primarii este mascata sub foram unor contracte de munca pe angajati fantoma (persoane trecute pe statul de salarii doar pentru a scoate banii de spaga din firma).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE