Percheziții la HidroelectricaProcurorii DNA desfășoară percheziții în mai mulTe locații, între care și la un sediu al Hidroelectrica din Curtea de Argeș, într-un caz de corupție cu un prejudiciu de 650 de milioane de lei. În acest caz sunt vizate mai multe persoane, printre care și oameni de afaceri. Unul din cei doi oameni de afaceri vizați de anchetă este directorul tehnic al sucursalei Hidroelectrica din Curtea de Argeș.

Perchezitii DNA in Bucuresti si alte trei judete. Trei institutii publice sunt vizate
Percheziții DNA în București și alte trei județe. Trei instituții publice sunt vizate
Foto: www.observatorulph.ro

DNA îl cercetează pe fostul director adjunct al sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş Octavian Oprea pentru că ar fi primit mită un autoturism de lux în scopul atribuirii de contracte pentru lucrări de mentenanţă, maşina fiind înmatriculată pe numele mamei sale, cercetată pentru spălare de bani.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Piteşti îl suspectează pe fostul director adjunct al sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş din cadrul Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica Bucureşti SA Octavian Florian Oprea de infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată şi luare de mită.

Astfel, potrivit unor documente ale DNA obţinute de MEDIAFAX, în perioada martie - iulie 2011, în contextul comandării lucrărilor în cadrul programelor "Implementare sistem centralizat de baze de date şi vizualizare parametri offline pentru sistem online, monitorizare şi diagnosticare mărimi mecanice HA CHE Noapteş" şi "Implementare sistem online monitorizare şi diagnosticare mărimi mecanice HA - CHE Noapteş" şi derulării activităţilor de achiziţie, Octavian Oprea ar fi negociat şi atribuit contracte, fără să respecte dispoziţiile legale şi procedurile interne, firmei Asnet Telecom SRL, care ar fi obţinut astfel un folos necuvenit în cuantum de 637.088 lei, sumă considerată de către anchetatori pagubă în patrimoniul Societăţii comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA Bucureşti.

Pentru atribuirea acestor contracte, Octavian Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

Iată comunicatul DNA: "Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2011 – 2012.

În cursul zilei de 15 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații, situate pe raza județului Argeș, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare."

Etichete: DNA, Hidroelectrica, percheziţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE