PERCHEZIŢII la sediul Radio România Actualităţi. 11 membri ai CA, urmăriţi penal UPDATEMembri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism.

PERCHEZITII la sediul Radio Romania Actualitati
PERCHEZIŢII la sediul Radio România Actualităţi

UPDATE. Procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina, precum şi faţă de alţi şase membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese, anunţă, joi, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei", precizează procurorii.

Anchetatorii fac percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmând să fie duse la audieri, au declarat joi, pentru News.ro, surse judiciare.

Percheziţiile efectuate joi de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vizează anumite contracte acordate ilegal de membrii Consiliului de Administraţie al radioului public, unor firme care erau controlate indirect de ei sau prin intermediul unor rude, apropiaţi.

Prejudiciul estimat în acest caz este de 400.000 de lei.

Radio România a comunicat, referitor la percheziţiile procurorilor de joi dimineaţă, că instituţia "a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată" şi că momentan nu pot oferi alte detalii.

Etichete: perchezitii Radio România Actualităţi, radio romania actualitati

0/4 COMENTARII
IANOS
18 Nov 09:30
+0
VOTURI
-0
buget annual de 100 mil de euro pentru smecherii din radiocare freaca duda zilnic = audienta ZERO
popescu
18 Nov 09:28
+0
VOTURI
-0
au fost prime date direct din casierie la toti sefii de mii de lei ani de zile ...FRAUDA PE FATA
MARINELU
18 Nov 09:11
+0
VOTURI
-0
Ba platiti, ca sa se dea cu avionul.
mirela
17 Nov 21:43
+0
VOTURI
-0
Nu mai platiti abonamentul....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h