Percheziţii la traficanţii de maşini de lux dn Capitală şi din alte 3 judeţeMiercuri dimineaţă, Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă al M.A.I., face 13 percheziții la traficanţii de maşini de lux din București, Ilfov, Prahova și Constanța, și pune în executare 13 mandate de aducere.

Perchezitii la traficantii de masini de lux dn Capitala si din alte 3 judete
Percheziţii la traficanţii de maşini de lux dn Capitală şi din alte 3 judeţe
Foto: insulathassos.info

Acțiunea Poliției Capitalei vizează documentarea întregii activități infracționale a unei grupări specializate în trafic cu autoturisme de lux ce ar fi fost furate din afara țării. Acestea ar fi fost ulterior comercializate pe teritoriul României cu acte false, potrivit unui comunicat remis B365.ro de Poliţia Capitalei.

"În cursul lunii martie 2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 13 suspecţi în sarcina cărora s-a reţinut, după caz, săvârşirea următoarelor infracţiuni:

- Constituirea unui grup infracţional organizat;

- Înşelăciune;

- Tentativă la înşelăciune;

- Tăinuire;

- Uz de fals;

- Fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Activitatea infracţională a constat, în principal, în constituirea unui grup infracţional organizat ce a avut ca scop dobândirea, prin încheierea, în Elveţia, de către unii dintre membrii acestuia, a unor contracte de leasing având ca obiect autoturisme de lux, fără a avea intenţia de a achita ratele aferente.

Ulterior, membrii grupării aduceau autoturismele respective în România şi le înmatriculau folosindu-se de acte false, după care le înstrăinau unor cumpărători de bună-credinţă.

Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 400.000 de euro.

La momentul actual, la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule, sunt în curs de desfăşurare audierile mai multor persoane, suspecţi şi martori.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi D.G.P.M.B. – Serviciul Furturi de Autovehicule, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă", informează Ministerul Public, într-un comunicat remis B365.ro.

Etichete: Bucureşti, maşini de lux, percheziţii, perchezitii bucuresti, Poliţia Capitalei, traficanţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE