PERCHEZIŢII la traficanţii de medicamente. Făceau DROGURI din pastilePercheziţii de amploare au avut loc la traficanţii de medicamente după ce suspecţii luau pastile de la distribuitori şi din farmacii din ţară pe care le vindeau apoi în Norvegia şi Suedia ca droguri cu până la 3 euro pe comprimat. Mai multe persoane au fost ridicate de oamenii legii.

PERCHEZITII la traficantii de medicamente. Faceau DROGURI din pastile (Foto inpolitics.ro)
PERCHEZIŢII la traficanţii de medicamente. Făceau DROGURI din pastile (Foto inpolitics.ro)

Procurorii DIICOT au efectuat în cursul zilei de vineri un număr de 12 percheziţii la domiciliile mai multor persoane, pe raza judeţelor Gorj, Olt, Vâlcea şi Sibiu, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere, specializat în infracţiuni de trafic de droguri de risc, se arată într-un comunicat DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2015, membrii grupării au achiziţionat cantităţi importante de medicamente ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant, (prevăzute în Anexa III la Legea 143/2000), acestea fiind procurate de la diferiţi distribuitori de medicamente, precum şi din farmacii, de pe raza judeţelor Sibiu, Alba, Hunedoara şi Vâlcea.

De asemenea, membrii grupării procurau medicamente şi din diferite fabrici de medicamente situate pe raza judeţelor Cluj şi Iaşi. Ulterior, cu sprijinul altor membri ai grupării, medicamentele disimulate în autoturisme şi autoutilitare, special compartimentate, erau scoase din ţară, cu destinaţia finală Norvegia şi Suedia.

Comprimatele erau comercializate, de alţi membrii ai grupării, pe teritoriile Suediei şi Norvegiei, în scopul folosirii ca droguri în combinaţie cu alte substanţe, cu preţuri cuprinse între 1 - 3 Euro/ comprimat, scrie romaniatv.net. Cu ocazia acţiunii flagrante care a avut loc în cursul zilei de azi, pe raza oraşului Târgu - Jiu, a fost găsită cantitatea de 6000 de pastile ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant. Cu ocazia perchezitiilor au fost ridicate 18.750 de pastile cu conţinut stupefiant precum si suma de 40.000 lei.

Etichete: diicot, droguri, medicamente, percheziţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE