PERCHEZIŢII lângă Bucureşti: 2 arme letale şi 2 neletale, deţinute ilegal, ridicate de poliţiştiÎn urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, în comunele Tunari, Găneasa, Domneşti, Cornetu şi oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au descoperit şi ridicat 2 arme letale şi 2 neletale, deţinute ilegal, precum şi peste 74.000 de euro, bani susceptibili a proveni din infracţiuni.

PERCHEZITII langa Bucuresti: 2 arme letale si 2 neletale, detinute ilegal, ridicate de politisti
PERCHEZIŢII lângă Bucureşti: 2 arme letale şi 2 neletale, deţinute ilegal, ridicate de poliţişti
Foto: actualmm.ro

La percheziţii, poliţiştii au depistat 2 arme letale (o pușcă de vânătoare cu alice și un pistol cu glonț) şi 2 arme neletale (un pistol cu gaze iritant-lacrimogene şi un pistol cu proiectil de cauciuc), precum şi 58 de articole pirotehnice (petarde), deţinute ilegal.

Armele și articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea efectuării constatărilor tehnico-științifice balistice și fizico-chimice, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora.

De asemenea, a fost descoperită şi confiscată suma de 74.000 de euro, despre care există suspiciunea că a fost obținută ca urmare a determinării şi facilitării săvârșirii unor infracțiuni de prostituție și cerșetorie, pe teritoriul Franței și Germaniei.

Totodată, poliţiştii au depistat şi ridicat în vederea continuării verificărilor 12 biciclete de diferite mărci, 2 camere video, 2 DVD playere, o stație de amplificare sunet, diverse unelte electrice pentru grădinărit, încălţăminte şi 7 pașapoarte turistice pentru diferite persoane, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și neasigurarea corespunzătoare a condițiilor de păstrare, luându-se totodată măsura complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor față de patru persoane.

Față de o persoană din judeţul Ilfov s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentată magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți bănuiţi sunt cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. şi ai I.P.J. Ilfov, sprijiniţi de luptători de acţiuni speciale din cadrul I.G.P.R. şi I.P.J. Ilfov, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în comunele Tunari, Găneasa, Domneşti, Cornetu şi oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov.

Percheziţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de deţinerea ilegală a unor arme neletale şi letale (scurte şi lungi), confecţionate artizanal sau introduse ilegal în Romania.

Din cercetări, a rezultat că bănuiţii ar fi folosit armele la săvârşirea de infracţiuni privind viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, precum şi la regimul armelor şi muniţiilor.

Etichete: ilegal, percheziţii, pistoale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h