Pericol de prăbuşire pentru şcolile din BucureştiPeste 26.000 de elevi bucureşteni învaţă într-un mediu periculos. Imobilele în care funcţionează unităţile lor de învăţământ prezintă risc seismic. Până când aceste clădiri vor fi consolidate, autorităţile îi învaţă pe elevi modalitatile de a se proteja in caz de cutrem. Acesta este un proiect al ISU Bucureşti, "to quick to quake", care instruieşte elevii asupra modului corect de a reacţiona în cazul producerii unui cutremur.

Scolile din Bucuresti, PERICOL DE PRABUSIRE
Şcolile din Bucureşti, PERICOL DE PRĂBUŞIRE
Foto: cancan.ro

Clădirea în care funcţionează Şcoala Elena Văcărescu din Capitală a fost construită în 1964. Potrivit ultimei expertize, construcţia a fost încadrată în categoria R3 de risc seismic. Situaţia este şi mai gravă la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii "Gheorghe Airinei".

În prezent, în Bucureşti funcţionează 102 şcoli în clădiri care prezintă un risc seismic ridicat, adică aproximativ un sfert din totalul unităţilor. Aici învaţă într-un mediu periculos 26.092 de elevi. Potrivit Primăriei Generale, cele mai multe dintre aceste imobile au intrat într-un proces de reabilitare.

Etichete: elevi, isu, risc seismic, scoli bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h