Pericol în cartierele noi de lângă București. ISU trage un semnal de alarmăZonele din apropierea Bucureștiului în care s-au construit noi locuințe au o mare problemă. Multe dintre străzi sunt atât de înguste încât abia intră o mașină mică. Pompierii spun că în zeci de intervenţii nu au avut cum să intre cu autospecialele pentru că drumurile sunt foarte înguste. Mai mult, în zonele fără canalizare nu există nici hidranţi.

INCENDIU LA MEGA MALL din Capitala, sambata dimineata
INCENDIU LA MEGA MALL din Capitală, sâmbătă dimineața

În apropierea Bucureștiului s-au construit cartiere întregi care constituie un adevărat pericol pentru locatarii lor. Multe dintre străzi sunt atât de înguste încât abia intră o mașină mică.  De exemplu, strada Gloriei din Popești Leordeni are o lățime aproximativ doi metri și jumătate. În cazul unei situații de urgență, o mașină de pompieri care are o lățime de peste doi metri jumătate nu ar putea trece.

„Au fost situații în care intervențiile ne-au fost întârziate pentru că ne-a fost imposibil să mai înaintăm și a trebuit să parcurgem distanța pe jos cu furtunuri localizând incendiul la o sută sau două sute de metri”, a spus Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU, potrivit Digi24. 

Localnicii nici nu s-au gândit la ce risc se expun atunci când şi au cumpărat case. Activiștii dau vina pe corupţia din rândul funcţiunarilor din primării care dau avize şi îi lasă pe dezvoltatori sa îngusteze străzile pentru a-si mari profitul.

„Vorbim de corupţie pentru că autoritatea încalcă legea cu bună ştiinţă şi în loc să preia proiectul de infrastructură realizat, el îl lasă pe dezvoltator să facă ce vrea în zona respectivă”, a spus Dan Trifu activist.

Autoritățile locale îşi pasează responsabilitatea. „Vii să îţi faci o casă şi ai toate avizele, le trimiţi la Urbanism, a constatat conform fişei de înscriere că ai tot. Eu îţi dau avizarea îţi spun că ai înălţimea asta, parcări atâtea”, a Iosif Năstase viceprimar Popeşti Leordeni.

„Pompierii nu emit o altă reglementare, ele sunt prevăzute în planul urbanistic”, a spus Daniel Vasile.

Până la urmă, tot cumpăratorul este cel care are de suferit şi cel care îşi asumă responsabilitatea.

Etichete: cartier, isu, locuinţe, pompieri, popesti-leordeni

0/1 COMENTARII
Radu
17 iun 07:30
+0
VOTURI
-0
aici este vina primariei capitalei si a primariilor de sector care elibereaza avize de constructii fara sa ia in considerare si alte aspecte precum latimea strazilor sau unde se arunca gunoiul menajer

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h