Persoane reținute într-un dosar de evaziune fiscală de 2 MILIOANE de LEIDouă persoane au fost reținute, iar față de alte trei s-a luat măsura controlului judiciar, în urma perchezițiilor efectuate luni de polițiștii ilfoveni într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei.

Persoane retinute intr-un dosar de evaziune fiscala
Persoane reţinute într-un dosar de evaziune fiscală

"Polițiștii au ridicat documente financiar-contabile și alte înscrisuri, necesare completării probatoriului, precum și suma de 69.000 de lei, ce a fost indisponibilizată în vederea recuperării prejudiciului. Astăzi, cele două persoane reținute urmează a fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov.

Polițiști din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat luni 10 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și la sedii ale societăților administrate de către acestea, fiind puse în executare opt mandate de aducere. Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ două milioane de lei.

Conform anchetatorilor, reprezentanții a șapte unități economice cu profil de activitate prestarea de servicii de salubritate, pază și cazare, în perioada 2014-2015, ar fi introdus în contabilitate facturi care nu au la bază operațiuni comerciale reale (achiziții de bunuri și prestări servicii) în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor. Perchezițiile s-au desfășurat pe raza județelor Ilfov (4) și Brăila (1) și a municipiului București (5).

Etichete: dosar evaziune fiscala, evaziune fiscală, Ilfov, persoane reținute, politisti ilfov

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE