Persoanele cu datorii la întreţinere urmează să fie executate silit. Ce FACTURI devin EXECUTORIIÎncepând de la sfârşitul lunii noiembrie, facturile la apă, canal, caldură și gunoi devin executorii. Astfel, dacă cetățenii nu plătesc în 45 de zile costurile utilităților publice, li se va pune poprire pe conturi sau le vor fi executate silit bunurile. Pe lângă costurile facturilor, românii trebuie să dea sute de lei pentru onoarariile executorilor.

Datorii la intretinere
Datorii la întreţinere

O lege care a intrat în vigoare de sâmbătă presupune ca facturile la utilităţile publice să devină executorii. Astfel, cei care nu-şi vor achita în 45 de zile datoriile la apă, căldură sau gunoi se pot trezi cu poprire pe conturi, scrie romaniatv.net.

Noua lege vine cu o veste bună mai ales pentru cei care stau la bloc şi care au vecini rău-platnici, din cauza cărora rămân de multe ori fără apă caldă şi căldură. Aceştia nu vor mai fi nevoiţi să se adune, să dea în judecată acel vecin, să aştepte apoi un proces pentru ca rău-platnicul să fie executat silit.

Această lege mai vine cu o modificare. Dacă până acum aceste facturi trebuiau plătite în 15 zile lucrătoare din momentul în care se primea factura, potrivit noii legi acestea vor fi plătite în 15 zile calendaristice de la data emiterii facturii. 

Etichete: executare silita, facturi, facturi la intretinere, intretinere

0/1 COMENTARII
blocu'
28 Nov 11:16
+0
VOTURI
-0
1. nu este asa de mare bucuria. pentru cine cu cunoaste, executarea silita se face TOT la dispozitia instantei. problema este ca documentul care sta la baza cererii de executare silita este acum doar factura de utilitati. la bloc este f complicat. om vedea.
2. termenul fixat este aiurit. daca factura este emisa pe 01.01. si este primita pe 20.01. independent de vointa expeditorului sau a destinatarului? se pierde la posta sau este sustrasa in mod voit pe trase, etc.. nu este normal. orice termen, inclusiv cel de judecata, curge din momentul primirii documentului. chiar acesta este motiv temeinic de amanare a procesului. cine face legile astea este un tembel. sa vedeti cum o sa creasca exponential numarul de " rau platnici ". si nu din vina lor ci a tembelilor care ridica mana in parlament ca oile. pai cum sa platesc daca banii necesari vin dupa data incheierii termenul fantezist de 15 zile de la emitere? salariile, pensiile se platesc la date fixe care nu tin cont de emiterea facturilor. dobitocii au incadrat persoane fizice platitoare de utilitati in categoria firmelor care au disponibil permanent in cont sume de bani provenite din activitati economice sau pot solicita o linie de credit. cat de idiot poti sa fii sa nu constati ca daca azi, cu un termen de plata de cca. 25 de zile abia stringi 60-70% din banii facturii emise, o sa reusesti sa obtii mai mult in cca.10 zile ( data emeterii + circuit livrare + calcul si afisare + incasare ). o nebunie marca Romania. cine o fi cretinul care a propus si fundamentat acesta lege ca pe cei care au votato ii stim. sa le trimitem urari de sarbatori ca sa le umplem masa cu " delicateturi ". rusine criminalilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h