Peste 1.000 de tineri au ieşit în stradă la Chişinău şi cer alegeri repetateAproximativ 1.000 de persoane protestează în acest moment în centrul capitalei Republicii Moldova, contestând modul în care s-a desfăşurat scrutinul prezidenţial câştigat de socialistul Igor Dodon.

Peste 1.000 de tineri au iesit in strada la Chisinau si cer alegeri repetate
Peste 1.000 de tineri au ieşit în stradă la Chişinău şi cer alegeri repetate

Manifestanţii s-au adunat în faţa Guvernului şi apoi s-au îndreptat spre sediul Comisiei Electorale Centrale, acuzată că nu a organizat în mod adecvat votul în străinătate, relatează Unimedia.

"Jos mafia!", scandează protestatarii, care cer demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi chiar repetarea scrutinului prezidenţial.

Conform rezultatelor finale, candidatul prorus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSRM, stânga) a obţinut 52,18% din voturi, iar Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean, centru-dreapta), 47,82%.

Scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, câştigat de socialistul Igor Dodon, a fost marcat de nereguli, acuză Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, care a susţinut o conferinţă de presă cu puţin timp în urmă.

"Vreau să le multumesc celor care au avut încredere în mine. Ştiu că vă încearcă emoţii dificile. Respect oamenii care l-au votat pe oponentul meu. Aceste alegeri nu au fost nici corecte şi nici libere. Oponenţii nostri au folosit metode murdare", a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă.

"Vom prezenta la Curtea Constituţională toate încălcările depistate în procesul electoral. Cetăţenii au de pierdut în urma acestor alegeri. Cel care are de câştigat este Vlad Plahotniuc", a spus Maia Sandu.

VEZI ŞI Alegeri Republica Moldova. Igor Dodon a obţinut 52,4% din voturi, Maia Sandu - 47,6%

Etichete: alegeri republica moldova, maia sandu, presedinte moldova, proteste chisinau

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE