Peste 1.100 de cereri pentru ajutoare de încălzire, depuse deja de locuitorii Sectorului 1În perioada 1 -20 noiembrie, locuitorii Sectorului 1 al Capitalei pot depune cereri la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru obținerea ajutorului de încălzire a locuinței în perioada sezonului rece.

Dispeceratul de urgenta TELVERDE - 0800.820.002 - si echipele de interventie ale R.A.D.E.T. Bucuresti vor functiona non-stop.
Dispeceratul de urgenţă TELVERDE - 0800.820.002 - şi echipele de intervenţie ale R.A.D.E.T. Bucureşti vor funcţiona non-stop.
Foto: ilpoiesti.ro

De ajutorul de încălzire, acordat în baza OUG 70/2011 în intervalul 1 noiembrie 2012 -31 martie 2013, beneficiază toate persoanele care are un un venit lunar mai mic de 615 lei. Până în prezent, la sediul DGASPC Sector 1 au fost înregistrate deja 1.100 de dosare, cu 100 de cereri mai mult faţă de cele depuse în perioada similară a anului trecut.

"Estimăm că până la finalul perioadei de solicitare a ajutorului de încălzire a locuinței vom avea peste 6.000 de cereri. Asta înseamnă că aproximativ 3% din populația Sectorului 1 al Capitalei va beneficia de acest ajutor. Anul trecut, bugetul alocat în concordanță cu solicitările depuse a fost de 2.108.978 lei", a declarat Dan Fleacă, Directorul DGASPC Sector 1.

Conform procedurii, în urma evaluării dosarelor depuse și a dispoziției de acordare a acestui ajutor social DGASPC Sector 1 va transmite către furnizorii de utilități un centralizator cu persoanele beneficiare și sumele alocate pentru fiecare caz în parte. Mai apoi, furnizorii de utilități vor scădea sumele alocate de stat din valoarea facturilor la încălzire pentru persoanele eligibile conform OUG 70/2011.

"Dacă până anul trecut ajutoarele de încălzire se acordau în baza unei declarații pe propria răspundere, anul acesta, cei care vor să primească această subvenție trebuie să depună câteva acte privind veniturile și situația persoanei solicitante. Am introdus această procedură printr-o hotărâre de Consiliu întrucât controalele efectuate de direcția noastră au relevat doar anul trecut circa 1.000 de ajutoare necuvenite", a punctat Fleacă.

Formularele pentru acordarea ajutorului pentru încălzire pot fi ridicate de la sediul DGASPC SECTOR 1 din B-dul Mareșal Averescu nr 17 pavilionul E, iar în urma completării, acestea pot fi depuse in același loc, de luni până joi, în intervalul orar 8:00 – 16:00, și în fiecare vineri între orele 8:00 – 14:00.

Etichete: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE