Peste 100 de liceeni bucureşteni vor participa GRATUIT la cursuri de arhitectură şi patrimoniuPeste 100 de liceeni din București vor participa gratuit la cursuri despre arhitectură, patrimoniu, comunitate și instituții culturale, în cadrul proiectului „Noi suntem orașul. Voluntariat avizat", primul program educațional al Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN).

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) a lansat luni proiectul „Noi suntem orașul. Voluntariat avizat", primul program educațional ARCEN. Proiectul va implica peste 100 de liceeni din București, care vor participa la cursuri despre arhitectură, patrimoniu, comunitate și instituții culturale.

Elevii înscriși în proiect vor putea beneficia gratuit de patru module, desfășurate în perioada mai – decembrie 2015, sub forma unor sesiuni teoretice și practice, având la bază abordări inovatoare, care nu se regăsesc în programa școlară.

Activităţile nu se vor desfășura în interiorul școlii, ci în spații inedite care au legătură directă cu noţiunile pe care elevii le vor dobândi pe parcursul proiectului.

Primul modul, intitulat „Spații și oameni. Perspective asupra comunității" va începe pe 16 mai şi se va desfăşura în Home Mătăsari.

Următoarele trei module – „Arta Construirii orașelor", „PLUS memorie sau despre patrimoniul Bucureștilor" şi „Muzee de povestit mai departe" - vor avea loc începând cu luna septembrie 2015.

ARCEN, împreună cu partenerii proiectului – Asociația Pro.Do.Mo și Asociația Beneva – își propun să implice pe cei 100 de elevi într-o serie de activități practice și de voluntariat: implicarea în organizarea festivalului urban „Femei pe Mătăsari", realizarea unui traseu - cultural pietonal sub sigla ARCEN într-o zonă istorică a Capitalei, indexarea tuturor clădirilor dintr-un sit protejat al Bucureștiului, promovarea unor expoziții permanente din cadrul Muzeului „Theodor Aman" printr-un eveniment inedit.

Absolvenții modulelor proiectului „Noi suntem orașul. Voluntariat avizat" vor putea deveni voluntari permanenți în cadrul organizațiilor non-guvernamentale partenere.

Proiectul „Noi suntem orașul. Voluntariat avizat" este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și se desfășoară în perioada martie 2015 - ianuarie 2016.

Etichete: arhitectură, cursuri, gratuit, liceeni, ong, patrimoniu, proiect

0/1 COMENTARII
Victor
12 mai 10:13
+0
VOTURI
-0
ar trebui sa bage o ora de arhitectura si urbanism in toate liceele din Romania. Poate asa se vor dezvolta mai frumos orasele in viitor

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE