Peste 100 de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva lui OpreaPeste 100 de protestatari s-au strâns, vineri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, la o nouă manifestaţie împotriva lui Gabriel Oprea, fiind a doua seară consecutivă de proteste după ce, joi, în Capitală, peste 2.500 de oameni au scandat în faţa Senatului.

Peste 100 de oameni protesteaza in Piata Universitatii impotriva lui Oprea
Peste 100 de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva lui Oprea
Foto: b365.ro

La mai bine de o oră după ora 18.00, ora anunţată pentru începerea protestului, în Piaţa Universităţii se aflau aproximativ 100 de manifestanţi, potrivit news.ro.

Protestatarii strigă „Vrem trei sute, nu şase sute", făcând referire la numărul prea mare de parlamentari din legislativ şi „73, nişte derbedei", făcând referire la cei 73 de senatori care au votat pentru respingerea cererii formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ei afişează pancarte pe care este scris „Împreună curăţăm parlamentul", „Corupţia ucide!", „Vrem respect, demnitate, cinste şi onoare".

"Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justiţiei pentru a se putea stabili, conform normelor statului de drept şi ale democraţiei, dacă este sau nu vinovat. Dar PSD şi acoliţii din ALDE şi PRU au pus statul de drept între paranteze, din nou. L-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poţi să furi, poţi să ucizi, poţi să faci orice dacă eşti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituţia fundamentală a democraţiei", au scris, pe Facebook, organizatorii manifestaţiei.

Etichete: gabriel oprea, protest gabriel oprea, protest Piaţa Universităţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE