Peste 1000 de oameni au participat la un marș pentru demolarea clădirii Cathedral Plaza UPDATEAsociaţia Familiilor Catolice „Vladimir Ghika" și Asociația Generală a Românilor Uniți cu Roma au organizat, sâmbătă, un marș al tăcerii pentru demolarea clădirii Cathedral Plaza. În replică, dezvoltatorul clădirii susține că marșul este doar o manieră prin care arhiepiscopul Ioan Robu pune presiune publică pe instanțele de judecată, dar și pe candidații la Primăria Capitalei. 

UPDATE 18.13: Dezvoltatorul clădirii Cathedral Plaza a transmis un punct de vedere privind acuzațiile făcute de protestatari. Îl puteți consulta în întregime mai jos.

Asociaţia Familiilor Catolice „Vladimir Ghika" împreună cu AGRU Bucureşti (Asociaţia Generală a Românilor Uniţi cu Roma) au organizat în Bucureşti un marş al tăcerii, pentru ca legea și hotărârile judecătorești să fie respectate și aplicate în România, transmit organizatorii printr-un comunicat de presă.

Marşul Tăcerii a avut loc la patru ani după ce Tribunalul Dâmboviţa a decis  desființarea clădirii ilegale Cathedral Plaza şi a dispus în sarcina Primăriei Bucureşti refacerea cadrului natural din zona de protecţie a Catedralei Sf. Iosif. Protestatarii susțin că, de atunci, Primăria Generală a Capitalei a tergiversat sau s-a opus punerii în aplicare a deciziilor Justiţiei.

Marșul a pornit din fața Catedralei Sfântul Iosif și a avut 1000 de participanți.

 "Cerem autorităților să fie respectate hotărârile judecătorești și să fie puse în aplicare în așa fel încât să îndepărteze flagelul corupției de țara și poporul nostru, așa încât să ne bucurăm de domnia legii și de domnia dreptății", a declarat Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Participanții au purtat flori și umbrele albe și s-au deplasat în tăcere către Piața Universității, unde s-a citit un extras din decizia pronunțată de Tribunalul Dâmbovița, de desființare a clădirii Cathedral Plaza.

Reacția dezvoltatorului Cathedral Plaza:

"Millennium Building Development, dezvoltatorul clădirii Cathedral Plaza, recunoaşte dreptul la protest al fiecărui cetăţean care se simte lezat în drepturile sale. Atunci când este autentic şi răspunde unei problematici sociale, protestul este o acţiune democratică pentru rezolvarea unor probleme grave.

Cu toată consideraţia şi admiraţia pentru comunitatea catolică din România, nu putem să nu remarcăm că marşul anunţat împotriva clădirii Cathedral Plaza are loc în mijlocul campaniei electorale pentru Primăria Bucureşti. Regretăm profund modul în care comunitatea credincioşilor catolici este târâtă într-un conflict juridic civil şi, deopotrivă, modul în care este folosită într-o acţiune al cărei scop este evident pentru toată lumea: punerea unei presiuni publice, asemănătoare unui şantaj, asupra candidaţilor pentru fotoliul de primar general şi constrângerea acestora de a ieşi cu declaraţii populiste pe tema Cathedral Plaza.

Este, din nou, o acţiune de manipulare orchestrată din umbră de Arhiepiscopul Ioan Robu. Regretăm că Arhiepiscopul Robu nu înţelege că folosirea enoriaşilor pentru conflicte juridice civile este un abuz. Din păcate, nu este pentru prima dată când enoriaşii sunt folosiţi ca masă de manevră de către Monsenior într-un război pornit personal de Domnia Sa pentru o miză meschină – numărul de etaje pe care le vroia în proprietate în clădirea Cathedral Plaza.

Folosirea credincioşilor este una din armele preferate ale Arhiepiscopului Robu atât în acţiunile publice, cât şi în cele procesuale. Reamintim opiniei publice, că prima soluţie a Tribunalului Dâmboviţa a fost obţinută de Arhiepiscopul Robu prin provocarea unui proces, la Tribunalul Dâmboviţa, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Bucureşti, prin persoane fizice, enoriaşele Iuliana Bor şi Mihaela Dudac, şi fără proprietara Millennium. Cele două enoriaşe şi-au declarat domiciliile în Târgovişte şi au solicitat obligarea Primăriei Bucureşti la demararea lucrărilor de demolare a Cathedral Plaza, întrucât clădirea le-ar încălca, prin simpla existență, dreptul la libertate religioasă, dreptul la liberul exercițiu al cultului catolic și dreptul la un mediu sănătos.

Considerăm că instrumentarea unui marş pe străzile capitalei este şi un act de presiune asupra instanţelor judecătoreşti, atât timp cât pe rolul Tribunalului Bucureşti se judecă cererea de intrarea în legalitate a Cathedral Plaza.

În opinia noastră, anunţatul protest nu este altceva decât un alt mijloc prin care Arhiepiscopul Ioan Robu doreşte să influenţeze soluţionarea acestei cauze. Spunem un alt mijloc pentru că, până acum, reprezentanţii ARCB au încercat în mod abuziv să întarzie soluţionarea acestui dosar, prin introducere în cauză a unor persoane private sau juridice cu cereri de intervenţie în interes alăturat primarului sau propriu – ARCB, dar şi prin introducerea unor noi câmpuri de atac.

Pe această cale, solicităm încă o dată public Arhiepiscopului Ioan Robu să înceteze a mai intimida instanţele de judecată şi să permită Tribunalul Bucureşti investit în prezent cu cererea Millennium de regularizare a situaţiei administrative a clădirii, ce face obiectul dosarului nr. 8563/3/2014, să finalizeze investigaţia judiciară şi să decidă asupra reautorizării Cathedral Plaza."

Etichete: CAthedral Plaza, marsul tacerii

0/3 COMENTARII
Cugetatorul
05 Jun 14:26
+0
VOTURI
-0
Nu cred ca este important ce gandeste si ce recunoaste Millennium Building Development, dezvoltatorul clădirii Cathedral Plaza cu privire la dreptul la protest al credinciosilor catolici care se simt lezati si ne indreptatiti de autoritatile roamanesti care ignora de ani de zile sa demonteze proiectul Cathedral Plaza declarat ilegal de justitia romaneasca. Marsul tacerii al Credinciosii catolici a fost o actiune civica prin care au atras atentia autoritatilor romanesti asupra ne rezolvarii unei decizii judecatoresti prin care s-a impus PMB si Primarului General al Capitalei de a rezolva o problema foarte grava si anume demolarea proiectului construit ilegal la mai putin de opt metri de fundatiile Catedralei Sf. Iosif.

Este de apreciat si merita atat suportul total, cat si consideratia şi admiraţia din partea publicului bucuresten fata de comunitatea catolică din România, pentru darjenia de care dau si au dat dovada in lupta impotriva coruptiei institionalizate care continua in mod tacit sa sustina acest proiect considerat ca fiind un pericol public atat pentru el in sine ca proiect cat si pentru vecinatatile in care sunt incluse atat Catedrala Sf Iosif cat si grupul de cladiri care-ai apartin.
FOU
30 May 08:14
+0
VOTURI
-0
Ale dracu' refugii de tramvai... Si ai dracu' biciclisti! Ce blocheaza astea doua traficul pietonal.
Din comentariu, eu inteleg ca musiu nnmx e sofer, total deranjat de conditiile de trafic.
nnmx
29 May 19:16
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din București înguste lipsite de garduri de protecție.Când vor dispărea de pe fața Bucureștiului pericolele astea publice????A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Bulevardul Octavian Goga,Bulevardul Vasile Milea,Șoseaua Viilor,Șoseaua Giurgiului etc.Să nu mai zic că ar trebui a se face campanii de educare a bicicliștilor.Nu mai putem circula pietonal pe străzile Bucureștiului pe trotuare și pe trecerile de pietoni în condiții de siguranță din cauza lor.A vedea trecerea de pietoni de pe Șoseaua Pavel Kiseleff din Piața Victoriei,trecerea de pietoni de pe Strada Ion Mincu de la intersecția cu Bulevardul Aviatorilor,trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor de la intersecția cu Strada Ion Mincu de pe sensul Strada Gheorghe Demetriade Strada Ion Mincu și trecerea de pietoni de pe Bulevardul Constantin Prezan de la intersecția cu Bulevard Aviatori.Să ruleze cu bicicletele pe carosabil alături de conducătorii auto respectând aceleași reguli de circulație alături de ei.Nu să deranjeze pietonii pe trotuare și pe trecerile de pietoni.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE