Peste 150.000 de euro, donaţi copiilor nevoiaşi, la Festivalul Brazilor de Crăciun din 2013Numeroase vedete, oameni de afaceri şi reprezentanţii unor companii cu renume şi-au dat întâlnire, joi seară, la Gala Brazilor de Crăciun. Invitaţii au licitat pentru cei mai frumoşi brăduţi şi au donat în total 151.150 de euro, sumă ce va fi folosită pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi.

Pietre de râu, materiale cu imprimeuri inspirate din portul tradiţional românesc şi aripi de înger. Acestea sunt câteva dintre simbolurile folosite de cei 24 de designeri români în stilizarea brăduţilor licitaţi în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment caritabil desfăşurat sub tutela organizaţiei Salvaţi Copiii. În finală, la licitaţia cu strigare, au ajuns numai 12 brăduţi, potrivit adevărul.ro. Andi Moisescu şi Andreea Raicu au fost gazdele evenimentului.

„Suportul primit din partea sponsorilor şi invitaţilor prezenţi în această seară va transforma un prezent nu aşa roz într-un viitor mai bun, în care copiii să capete curaj şi să se valorizeze. Mulţumiri celor care ne sunt alături", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv Salvaţi Copiii, amintind că până astăzi fundaţia a reuşit să ajute peste 18.700 de copii.

Cea mai mare sumă, de 6.300 de euro, a fost licitată pentru brăduţul imaginat de designerul Anca Fetcu, realizat din corian alb, cu globuri suspendate. Acestei opere de artă, pe care Andi Moisescu a comparat-o cu „o ascunzătoare pentru copii", i-a urmat bradul Ramonei Filip, adjudecat cu 3.400 de euro.

Pentru ediţia cu numărul 13 a festivalului, Doina Levintza a creat un brad asemenea unei zeiţe care să apere România, după cum ea însăşi a declarat. Opera de artă creată din materiale inspirate din portul tradiţional românesc a fost achiziţionată de Anca Vlad, pentru suma de 3.800 de euro.

Bradul lui Iris Şerban, creat din 200 de farfurii sparte, a fost adjudecat de reprezentantul Fundaţiei Alexandrion contra sumei de 2.000 de euro. Acelaşi oficial a plecat acasă şi cu „brăduţul" Malvinei Cervenschi, o bijuterie din aur de 14 carate.

Iar oficialii BMW România au cumpărat bradul creatoarei Lena Criveanu pentru 1.000 de euro.

În cadrul primelor 12 ediţii, organizaţia Salvaţi Copiii din România a strâns 2.669.100 euro, care au fost investiţi în suport educaţional pentru 16.200 de copii. În colaborare cu şcoli generale din majoritatea regiunilor ţării, organizaţia a derulat programe educaţionale ce s-au finalizat în 42 de grădiniţe de vară, 32 de centre de tip A Doua Şansă şi 37 de programe Şcoală după Şcoală.

Etichete: andi moisescu, Andreea Raicu, brazi, brazi de craciun, festivalul brazilor de craciun, Salvaţi Copiii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE