Mii de medici amenință cu GREVA GENERALĂ. Ce solicită aceștiaPeste 16.000 de medici amenință cu greva generală, în contextul salariilor mici din sistem și al interdicției de a mai primi bani sau atenții de la pacienți. 

Mii de medici ameninta cu GREVA GENERALA. Ce solicita acestia
Mii de medici amenință cu GREVA GENERALĂ. Ce solicită aceștia
Foto: monitorulcj.ro

În contextul în care medicilor le-a fost interzis, recent, să mai primească bani sau alte atenții din partea pacienților, aceștia se revoltă. 

Peste 16.000 de medici au aderat la un grup de Facebook unde se discută despre o posibilă grevă generală, potrivit Mediafax.

Totodată, aceștia cer mărirea salariilor din sistem, despre care spun că îi împing să accepte cadouri sau bani de la cei pe care îi tratează.

Grupul se numește ‎"Medici gata de grevă generală. Solicităm salarii decente!" și a ajuns deja la 16.200 de membri. Este de așteptat ca numărul acestora să crească. 

CITEȘTE ȘI: Reacția ministrului Sănătății, după ce mii de medici au amenințat că intră în GREVĂ GENERALĂ

Descrierea grupului are un mesaj foarte clar: ‎"Solicităm eliminarea statutului de funcţionar public al medicului şi salarii decente‎".

Printre nemulțumirile celor prezenți pe grup se regăsesc salariile mici, materialele vechi din sistem, lipsa medicamentelor dar și declararea de către instanță, a atențiilor și banilor primite de medici, ca fiind ilegale.

Printre mesajele postate pe grup se numără: ‎"Nu mai vrem sa fim complicii celor care nu doresc redresarea sistemului sanitar! Nu mai vrem să asistăm la degradarea climatului de lucru, a relaţiei medic- pacient! Nu mai vrem să "cârpim" actul medical pe motiv că: "merge şi aşa"! Nu mai merge! Atentăm la viaţa pacientului dacă acceptăm improvizaţii în diagnosticul şi tratamentul bolilor! Nu vrem să facem rabat de la principiile de diligenţă, competenţă, prudenţă din Codul Deontologic al medicilor din ţara noastră! Nu mai vrem să fim agresaţi fizic şi verbal când încercăm să salvăm vieţile pacienţilor noştri! Nu mai vrem ca opiniile noastre să fie ignorate de decidenţi! A le ignora înseamnă complicitate la încălcarea drepturilor pacientului! Nu vrem şpagă ! vrem ca societatea să recunoască eforturile noastre şi să le recompenseze după merit! Nu am ales cariera medicală cu gândul la şpagă, ci pentru a salva vieţi şi pentru aceasta am făcut şi facem sacrificii, de care nu ne plângem, pentru că nimic nu se compară cu satisfacţiile oferite de salvarea de vieţi!‎", mai scrie sursa citată. 

Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că banii sau bunurile primite de medici de la pacienți se consideră șpagă, acestora fiindu-le interzis să mai accepte astfel de atenții. 

Etichete: greva generala medici, grup facebook, grup Facebook medici greva generala, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, medici, salarii medici

0/1 COMENTARII
ghilotina
16 aug 13:26
+0
VOTURI
-0
in sfirsit ... ceva pozitiv .... si dupa ei toata lumea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE