Peste 2.000 de AMENZI, aplicate taximetriștilor într-o singură ziPoliția Română a aplicat, într-o singură zi, peste 2.000 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie, după ce au fost verificate peste 4.500 de autoturisme.

Taximetristi sanctionati la Gara de Nord
Taximetriști sancționați la Gara de Nord

"La data de 27 septembrie, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, peste 650 de polițiști au acționat, la nivel național, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, pentru verificarea transporturilor în regim de taxi. Polițiștii au verificat 4.528 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 2.175 de sancțiuni contravenționale", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis vineri.

Dintre sancțiunile aplicate, 497 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 1.678 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

"Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 29 de permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare", se arată în comunicat.

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat zece infracțiuni, dintre care șapte la regimul circulației și trei de altă natură.

Etichete: amenzi taxi, amenzi taximetristi, IGPR, taxi

0/2 COMENTARII
Erceametrist
01 Oct 11:12
+0
VOTURI
-0
Nu se plang si astia, precum camionagiii, ca-i hartuieste Politia? Pai cum, in orice stat cu democratie consolidata, un taximetrist conduce dupa propriile reguli, care difera la maxim de codul rutier. Ca deh, ei sunt galbeni...

Dar la cat mai multe controale! Invatati-i pe galbenei ca regulile se aplica tuturor!
soferu
30 Sep 14:31
+0
VOTURI
-0
care va fi frecventa unor actiuni de genul asta ? ar fi foarte bine daca macar lunar s-ar face niste deastea....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE