Peste 2.000 de taximetrişti vor să blocheze Bucureştiul și să alunge Pelicanul din CapitalăLiga Taximetriştilor din România vor organiza un protest în faţa Poliţiei Locale Bucureşti, în care cer ca autorităţile să respecte legea şi să nu mai permită taxiurilor din alte localităţi să-şi desfăşoare activitatea în Capitală.

Peste 500 de amenzi aplicate intr-o singura zi, taximetristilor de langa aeroporturile Romaniei
Peste 500 de amenzi aplicate într-o singură zi, taximetriștilor de lângă aeroporturile României
Foto: www.basel.com

Liga Taximetriştilor din România organizează, în 20 noiembrie, un protest în Bucureşti, în faţa Poliţiei Locale, Bulevardul Libertăţii 18, între orele 11.30 -15.00, la care se aşteaptă 2.000 de taxiuri. Numărul de protestari cu maşinile din dotare pe care mizează organizatorii reprezintă circa 15% din numărul total de taxiuri din Bucureşti, potrivit economica.net.

Taximetriştii vor cere în stradă modificarea Legii Taximetriei, în sensul în care autorităţile să nu mai permită taxiurilor cu autorizaţia emisă în alte localităţi să mai deruleze activităţi specifice în Bucureşti. Ei mai cer demisia lui Ion Tincu, şeful Poliţiei Locale , pe care îl consideră vinovat de concurenţa neloială practicată de taximetriştii din Ilfov.

Miza protestului taximetriştilor este, de fapt, silirea Poliţiei Locale, care aparţine de Primăria Bucureşti, în a aplica cât mai strict prevederile Legii Taximetriei, cu precădere împotriva dispeceratului Taxi Pelicanul, înregistrat în Ilfov, care este privit de majoritatea dispeceratelor din Bucureşti ca un competitor neloial.

De altfel, Taxi Pelicanul este, spun taximetriştii bucureşteni, sursa multor rele care s-au abătut asupra tagmei lor. Dincolo de faptul că activează în Bucureşti, deşi autorizaţia lor este pe Ilfov, şi le „fură" clienţii, din cauza tarifelor mici practicate de Pelicanul în 2007 şi 2008, 5 alte dispecerate au avut întâlniri pentru stabilirea unui tarif unic de 1,39 lei/km.

Practic, au realizat un cartel la care, în cele din urmă, a aderat şi Pelicanul. La această concluzie a ajuns şi Consiliul Concurenţei, care , recent, a finalizat o investigaţie pe piaţa taximetriei, care a concluzionat că şase dispecerate, Speed, Meridian, Cristaxi, Cobalcescu, Pelicanul şi As sunt vinovate de practici concurenţiale de tip cartel. Astfel, în câteva zile ar urma să vină şi sancţiunea.

Consiliul Concurenței ar putea acorda o amendă de până la 2 milioane de euro, cumulat, celor şase dispecerate amintite. Fiecare dispecerat ar urma să plătească la acestă amendă funcţie de cifra de afaceri din 2013.

În Bucureşti, există circa 15.000 de taxiuri. De patru ani, cele mai multe practică tariful de 1,39 lei/km. Nu există un tarif minim. Tariful maxim impus de Primărie este de 3,5 lei.

Etichete: Poliţia Locală Bucureşti, protest, taxi pelicanul, taximetrişti

0/1 COMENTARII
Liga Taximetristilor din Romania
08 dec 16:18
+0
VOTURI
-0
radiografia taximetriei din Bucuresti
https://www.facebook.com/video.php?v=678713875549367&set=vb.577699735650782&type=3&theater

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h