Peste 20 de percheziții, joi dimineață, în București și alte trei județe. Prejudiciu: 1,2 mil. euroPolițiștii fac 23 de percheziții, joi, în București și alte trei județe, la persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul în acest caz este de 1.200.000 euro.

Perchezitii in Bucuresti
Perchezitii in Bucuresti
Foto: cugetliber.ro

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, desfăşoară la această oră 23 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman şi Giurgiu, fiind vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, informează Poliția  Capitalei.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada decembrie 2012 – iunie 2015, reprezentanţii a două societăţi comerciale au creat şi implementat un mecanism de fraudare a bugetului de stat, având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive de valori semnificative de la mai multe societăţi comerciale cu un comportament de tip „fantomă", cu scopul deducerii frauduloase a TVA-ului aferent acestor achiziţii şi diminuarea nelegală a bazei impozabile aferentă impozitului pe profit.

Mai mult, aceştia nu se limitează la înregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni de achiziţii fictive, ci încearcă să ascundă provenienţa ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă, prin transferuri repetate către conturile societăţilor de tip „fantomă" – având ca administratori persoane cu o situaţie materială precară, sume care sunt retrase integral în baza unor borderouri de achiziţie care atestă date necorespunzătoare realităţii.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 1.200.000 euro, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 3.000.000 euro.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 11 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi aduse la sediul Poliţiei Capitalei - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Etichete: evaziune fiscală, percheziţii, perchezitii bucuresti

0/1 COMENTARII
Secu
18 Feb 08:27
+0
VOTURI
-0
Si daca alti fraieri au platit corect TVA ani de zile, s-a facut ceva util in tara cu banii aia? Sau i-au ciordit toate coardele politice?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE