Peste 200 de amenzi date taximetriştilor din zona aeroporturilorTaximetriştii din zona aeroporturilor din Bucureşti şi din ţară au primit peste 200 de amenzi în valoare totală de peste 66.000 de lei pentru abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie. Au fost retrase de către poliţilti 21 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute cinci permise de conducere.

Taxi aeroport
Taxi aeroport

Poliţiştii au verificat joi taximetrele din zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanţa, Bacău şi Iaşi, controalele vizând depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite, potrivit Poliţiei Române.

Astfel, în două ore, poliţiştii de la transporturi au verificat 528 de autoturisme, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 218 amenzi în valoare de peste 66.000 de lei. Dintre acestea, 178 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 34 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar şase pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reţinute cinci permise de conducere.

Etichete: amenzi, taxi, taxi aeroport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h