Peste 200 de amenzi pentru nerespectarea legii antifumat, în cele 9 zile de la intrarea în vigoareOamenii legii au dat deja 211 amenzi și 295 de avertismente pentru încălcarea Legii antifumat, de la intrarea în vigoare a acesteia (17 martie).

Peste 200 de amenzi pentru nerespectarea legii antifumat, in cele 9 zile de la intrarea in vigoare
Peste 200 de amenzi pentru nerespectarea legii antifumat, în cele 9 zile de la intrarea în vigoare
Foto: breathelifehealingcenters.com

Poliția locală și structurile MAI au dat 211 amenzi în cuantum de 38.500 de lei și 295 de avertismente pentru încălcarea Legii antifumat de la intrarea în vigoare a acestui act normativ și până în prezent, informează, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), conform Agerpres.

Una dintre activitățile derulate la nivel național de IGSU a avut în vedere respectarea prevederilor Legii nr.15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Totodată, în ultima săptămână, inspectorii au continuat controalele în cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol, precum și la unități turistice pentru a se asigura că acestea respectă măsurile de apărare și stingere a incendiilor.

VEZI ȘI: PRIMA AMENDĂ, dată în Capitală unui restaurant, pentru încălcarea LEGII ANTIFUMAT

Astfel, personalul specializat din componența serviciilor profesioniste pentru situații de urgență a desfășurat 1.846 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 3.662 sancțiuni (3.199 avertismente și 463 amenzi contravenționale), în cuantum de 1.099.603 de lei, menționează IGSU.

În plus, specialiștii au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor, și au desfășurat exerciții de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

Tot în ultima săptămână, au avut loc 1.598 de acțiuni pentru educarea preventivă, pregătirea și verificarea adoptării măsurilor de protecție a populației privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

În plan operațional, au fost derulate 7.584 de intervenții, salvatorii fiind solicitați la 416 misiuni de stingere a incendiilor, 6.492 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 37 de misiuni de descarcerare și 109 pentru deblocare/salvare.

În cele cinci zile, 6.213 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 106 au fost salvate din medii ostile vieții, arată IGSU.

Etichete: amenda fumat, antifumat, lege antifumat

0/2 COMENTARII
ccc
27 Mar 07:15
+0
VOTURI
-0
pe la metrorex deasemenea.......
zzz
26 Mar 15:25
+0
VOTURI
-0
prin ministere si institutii de stat nu intra nimeni ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h