Peste 200 de bulevarde și străzi din București intră în reparații. VEZI LISTAPeste 200 de străzi și bulevarde din Capitală au nevoie urgentă de reparații. Contractele de întreținere și reparații au expirat încă de anul trecut, iar licitațiile pentru noile contracte sunt încă în desfășurare. Administrația Străzilor va încheia șase acorduri-cadru cu o valoare totală de 51 milioane euro pentru întreținerea străzilor din Capitală în următorii 4 ani. Până atunci, instituția este nevoită să realizeze lucrările cu doar câțiva angajați. Pentru a grăbi lucrările a atribuit prin negociere directă unei firme private un contract în valoare de 100.000 euro pentru două luni.

Peste 200 de bulevarde si strazi din Bucuresti intra in reparatii
Peste 200 de bulevarde și străzi din București intră în reparații

Aproximativ 500 de străzi și bulevarde din Capitală au nevoie urgență de reparații dintre care 291 sunt încă garanție și vor fi reparate de firmele cu care primăria are deja încheiate contracte. Celelalte 200 ar trebui reparate de Administrația Străzilor.

Contractele de întreținere a străzilor încheiate de Administrația Străzilor în 2011 au expirat însă în octombrie 2015, iar de atunci de astuparea gropilor de pe cele 200 de străzi se ocupă doar cei câțiva angajați ai instituției desemnați pentru astfel de lucrări. 

Administrația Străzilor vrea să încheie șase noi acorduri-cadru pentru întreținerea străzilor, câte unul pentru fiecare sector în parte. Contractele vor fi semnate pentru o perioadă de patru ani și au o valoare estimată de 260 milioane lei (51 milioane lei). Procedura de atribuire a contractelor a început în martie 2015, însă abia pe 8 aprilie 2016 vor fi deschise ofertele transmise de firmele private. 

Până atunci, instituția repară străzile cu doar câțiva muncitori. Pentru a grăbi lucrările, Administrația Străzilor vrea să încheie un contract de scurtă durată cu firmă privată. Contractul va fi atribuit fără licitație, prin negociere directă. 

"Până la semnarea acordului-cadru pentru reparatii, Administratia Străzilor a demarat în paralel o procedură de achiziție directă. Procedura este în curs de desfășurare și vizează atribuirea unui contract de 100.000 euro pentru lucrări de asfaltare pe o perioadă de doua luni.

Practic, societatea care va obtine contractul va lucra în paralel cu echipele Administrației Străzilor astfel încât să se poata acoperi într-un timp cât mai scurt, gropile apărute în carosabil după perioada de iarnă. 

Această procedură vine în ajutorarea Administrației Străzilor până la definitivarea licitației din data de 08.04.2016 când se va încheia un Acord Cadru de reparație a străzilor pe o perioadă de 4 ani", a explicat pentru B365.ro, directorul general al Administrației Străzilor, Alin Vieru. 

 VEZI AICI lista străzilor pe care au fost începute reparații în această săptămână.

Etichete: Administraţia Străzilor, Bucureşti, gropi, reparaţii străzi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h