Peste 200 de persoane integrate socio-profesional, în Sectorul 6, printr-un proiect europeanMiercuri, 11 decembrie 2013, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a lansat Proiectul “Șanse egale în comunitatea noastră”, proiect finanţat din fonduri europene şi care presupune integrarea socio-profesională a peste 200 de persoane defavorizate din sector. 

Proiectul "Șanse egale în comunitatea noastră" are ca obiectiv general stimularea integrării pe piaţa muncii a 220 de persoane care aparţin categoriilor sociale vulnerabile. Proiectul își propune o abordare orientată către integrarea socio-profesională a grupurilor vulnerabile dar și către angajatori, personal al agențiilor publice/private care furnizează servicii sociale şi de ocupare a grupurilor vulnerabile, personal al organizațiilor societății civile.

"Rezultatele preconizate pe termen mediu și lung au în vedere dezvoltarea unei piețe a muncii dinamice, formarea în domenii specificie incluziunii socio-profesionale a personalului din structurile care furnizează servicii sociale și de ocupare a forței de muncă, persoane aparținând grupurilor vulnerabile mai bine informate și orientate profesional, mai bine pregătite, cu calificări armonizate la necesitățile unei piețe a muncii tot mai dinamice, cu șanse crescute de a se integra și/sau adapta locurilor de muncă disponibile", precizează reprezentanţii administraţiei locale. 

Proiectul "Șanse egale în comunitatea noastră" se derulează în Sectorul 6 până la data de 1 aprilie 2015 şi are o valoare totală de 1.402.018,96 lei din care finanțarea nerambursabilă este de 1.373.978,58 lei.

Proiectul este implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale", domeniul major de intervenție 6.2 "Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii".

Etichete: persoane defavorizate, proiect fonduri europene, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h