Dosare penale și 337 de sancțiuni aplicate taximetriștilor din Capitală. Patru au rămas fără permisPolițiștii au verificat 724 de autovehicule taxi în Municipiul București și în zona Aeroportului Internațional Henri Coandă  în perioada 9-20 februarie. În urma verificărilor au aplicat 337 de sancțiuni contravenționale în valoare de 118.828 de lei. De asemenea, patru taximetriști au rămas fără permis de conducere, iar alți 29 fără certificate de înmatriculare.  Polițiștii au depistat și un bărbat care ar fi efectuat transport în regim de taxi cu un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.

Taximetristii din zona aeroportului, in atentia Politiei:permise retinute si amenzi de 13 mii de lei
Taximetriștii din zona aeroportului, în atenția Poliției:permise reținute și amenzi de 13 mii de lei

În perioada 9 – 20 februarie polițiștii au verificat peste 720 de autovehicule taxi  din Municipiul București și din zona Aeroportului Internațional Henri Coandă.

La activități au participat 121 polițiști de la rutieră, de investigare a criminalității economice și de la poliția transporturi, precum și specialiști din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală.

În urma controalelor, polițiștii au aplicat 337 de sancțiuni contravenționale, din care 117 pentru abateri prevăzute în Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere și 220 pentru încălcarea normelor rutiere.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 118.828 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public și au retras 29 de certificate de înmatriculare.

În două alte cazuri, s-a constatat efectuarea transportului în regim de taxi fără a se deține autorizație în acest sens eliberată de autoritatea publică locală, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor pentru șase luni.

În cadrul acțiunii, echipele de control aflate în trafic au constatat 3 infracțiuni.

Într-unul din cazuri, la data de 9 februarie a.c., în zona Aeroportului Henri Coandă Otopeni, a fost verificat aparatul de taxat al unui autoturism taxi condus de un bărbat. În urma controlului a reieșit că la sigiliul fiscal lipsea un element, ceea ce permite intervenția asupra bornelor fiscale, astfel putându-se neînregistra în memoria fiscală încasările efectuate.

În cel de-al doilea caz, a fost verificat, la data de 11 februarie a.c., aparatul de taxat al unui autoturism taxi condus de un bărbat, în zona Aeroportului Henri Coandă Otopeni. Și la sigiliul fiscal al acestui aparat de taxat lipsea un element, ceea ce permite intervenția asupra bornelor fiscale, putând genera neînregistrarea în memoria fiscală a încasărilor efectuate.

De asemenea, în autoturism a fost descoperit un dispozitiv tip quartz, folosit pentru intervenția asupra aparatului de taxat, în vederea neînregistrării sumelor de bani.

În primele două cauze a fost întocmit dosar penal conform Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, pentru săvârșirea infracțiunii de alterare, distrugere sau ascundere de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor.

În cel de-al treilea caz, la data de 20 februarie a.c., polițiștii au depistat un bărbat care ar fi efectuat transport în regim de taxi cu un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Etichete: permis de conducere, poliţişti, sancţiuni, taximetrişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h