Peste 360.000 de români spun că vor să muncească, dar nu caută de lucruAnul trecut, 361.000 de persoane din România declarau că vor să muncească, dar nu căutau de lucru sau nu doreau să înceapă munca la un angajator, numărul celor din această categorie fiind în scădere cu 4,9%, sau 19.000 persoane, faţă de anul precedent, arată datele publicate luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

361.000 de romani spun ca vor sa munceasca, dar nu cauta de lucru
361.000 de români spun că vor să muncească, dar nu caută de lucru

Statisticile arată că ponderea persoanelor considerate subocupate în totalul populaţiei active a fost anul trecut de 2,9%, cu 0,3 puncte procentuale mai mare decât în anul precedent, scrie news.ro.

Mai precis, 268.000 de persoane care lucrau cu program parţial anul trecut doreau şi erau disponibile să lucreze mai multe ore decât în prezent, fiind considerate persoane subocupate.

"Această categorie de persoane a reprezentat 2,9% din populaţia activă, 3,1% din populaţia ocupată şi 31,6% din numărul total al persoanelor care lucrau cu program de lucru parţial. Faţă de anul precedent, numărul persoanelor subocupate a crescut cu 30.000", precizează INS.

De asemenea, anul trecut, în România existau 6,066 milioane de persoane inactive cu vârsta cuprinsă între 15 şi 74 ani, din care 361.000 erau considerate din categoria forţă de muncă potenţială adiţională.

Dintre acestea, 357.000 de persoane, adică 3,9% din populaţia activă, erau disponibile să înceapă lucrul, dar nu căutau un loc de muncă, arată datele oficiale.

"Doar un număr nesemnificativ de persoane care făceau parte din forţa de muncă potenţială adiţională, deşi căutau un loc de muncă, nu erau disponibile să înceapă lucrul", se precizează în comunicatul INS.

Statistici anterioare publicate de către INS arată că rata de ocupare a populaţiei din România, un indicator al gradului în care populaţia este activă din punct de vedere economic, a crescut uşor anul trecut, până la 61,4%, însă nivelul rămâne semnificativ sub ţinta fixată de România pentru 2020, de 70%. În acelaşi timp, rata şomajului a stagnat la 6,8% în 2015.

Etichete: INS, locuri de muncă, români

0/1 COMENTARII
elena
25 Apr 11:54
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE