Peste 4.100 de sancțiuni au fost aplicate șoferilor din Capitală pentru că vorbeau la telefonPeste 4.100 de sancțiuni au fost aplicate, în primele 6 luni ale acestui an, șoferilor din București care foloseau telefonul mobil la volan, cifra fiind mai mare decât în 2018, când era 3.700, informează Poliția Capitalei, potrivit Mediafax.

Politia Capitalei
Poliţia Capitalei

„În primele 6 luni ale anului 2019, pe raza municipiului București, (...) polițiștii au aplicat peste 4.100 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, iar în primele 6 luni ale anului 2018 au aplicat peste 3.700 de sancțiuni contravenționale pentru aceeași abatere", au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Folosirea telefoanelor mobile la volan (cu excepția celor prevăzute cu dispozitive de tipul „hands free") este sancționată contravențional cu 2 sau 3 puncte amendă și 2 puncte penalizare. Un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie.

„Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitive de tip mâini libere conduce la diminuarea atenției, pierderea reflexelor, toți acești factori concurând în mod direct la producerea unor evenimente rutiere uneori cu consecințe deosebit de grave", se mai arată în sursa citată.

În primele 6 luni, tot în Capitală, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanțe sau vehicule, după caz.

În aceeași perioadă a anului trecut, au fost aplicate 3 astfel de sancțiuni.

Etichete: amenzi, brigada rutieră, controale, sancţiuni, telefon

0/2 COMENTARII
CCC
23 iul 09:12
+0
VOTURI
-0
Dar de soferii pentru care semnalizarea schimbarii directiei de mers este facultativa ce ziceti?
gabriel
22 iul 14:21
+0
VOTURI
-0
Dar soferii RATB care nu pot misca rotile autobuzelor sau tramvaielor fara sa cleveteasca la telefon si e valabil in toata tara, ii vedeti militienilor care va uitati cum lumea parcheaza pe trotuarele din cantrul Bucurestiului si va faceti ca nu vedeti?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE