EXCLUSIV: Peste 400.000 de bucureşteni scapă de plata taxei de gunoi, de la 1 august. VEZI CINECu banii economisiţi la întreţinere, într-un an, din eliminarea taxei de gunoi menajer, o familie cu doi copii îşi poate acoperi costurile unui concediu la munte, la un sfârşit de săptămână. 

Peste 400.000 de bucuresteni NU vor mai plati taxa de gunoi, de la 1 august
Peste 400.000 de bucureşteni NU vor mai plăti taxă de gunoi, de la 1 august

Bucureştenii care locuiesc în Sectorul 3 vor plăti mai puţini bani la întreţinere, începând de luna viitoare. Asta pentru că, după cum a precizat primarul Robert Sorin Negoiţă, locatarii nu vor mai fi taxaţi pentru transportul gunoiului menajer de la bloc la platformele de depozitare. În prezent, pentru ridicarea gunoiului menajer fiecare bucureştean din Sectorul 3 achită 9,28 de lei pe lună. Serviciul este prestat de firma Rosal, controlată de familia omului de afaceri Silviu Prigoană, fost candidat la fotoliul de primar general al Bucureştiului. 

"Am avut discuţii cu Rosal şi am obţinut o hârtie scrisă de la ei că nu vor mai percepe taxă pe gunoi, între 1 august şi noiembrie 2012", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă care a adăugat că intenţionează, în perioada următoare, să "forţeze" compania de salubrizare să diminueze valoarea contractului. Actualmente, contractul de ridicare a gunoiului menajer din Sectorul 3 se ridică la suma de 5 milioane de lei pe lună, potrivit edilului Negoiţă. 

"Vreau să dau servicii cât mai bune cetăţenilor Sectorului 3, cu bani cât mai puţini. Asta înseamnă management", s-a justificat Negoiţă. 

Contractul dintre Rosal şi Primăria Sectorului 3 privind serviciul de salubrizare datează din anul 1999, când primar al Capitalei era Viorel Lis, documentul fiind reînnoit constant de atunci prin multiple acte adiţionale. Afacerile s-au perpetuat şi în timpul celor două mandate ale fostului primar PDL Liviu Negoiţă la Sectorul 3 (anii 2004-2012), contractul fiind unul dintre cele mai bine păzite secrete ale ex-edilului cu deputatul PDL, Silviu Prigoană, fost acţionar în cadrul firmei, după cum B365.ro scria aici în premieră

Primarul Negoiţă îşi face firmă de ridicat gunoiul

Primarul Negoiţă a anunţat chiar că administraţia locală va înfiinţa o societate cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul gunoiului menajer al locuitorilor Sectorului 3 către groapa de gunoi. Noul SRL va avea ca unic acţionar Consiliul Local al Sectorului 3 şi se va numi S.C. SALUBRITATE C.L.S3 S.R.L

În acest sens, Consiliul Local Sector 3 a aprobat deja, la sfârşitul săptămânii trecute, un proiect de hotărâre care prevede înfiinţarea unei societăţi comerciale cu răspundere limitată care să se ocupe de transportul gunoiului menajer al locuitorilor din Sectorul 3 către platformele de depozitare. 

"Cetăţenii Sectorului 3 nu vor mai plăti pentru acest serviciu, aşa cum am promis taxă zero pe gunoi, în campania electorală", a completat Negoiţă. 

În realitate, taxa zero pe gunoi îi va costa pe toţi locuitorii Sectorului 3 întrucât, ca să funcţioneze, firma Consiliului Local va avea nevoie de angajaţi pentru care se achită salarii şi, de asemenea, vor fi cumpărate utilaje de lucru. 

"Nu s-a stabilit numărul de angajaţi pentru noua firmă. Important este s-o avem deocamdată şi, încet-încet, să restrâng din atribuţiile Rosalului", a conchis Negoiţă care a adăugat că Primăria Sectorului 3 va avea nevoie şi de avizul Primăriei Capitalei. 

Contractele de salubrizare din Bucureşti au ridicat multiple probleme, de-a lungul timpului. Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în noiembrie anul trecut, încetarea tuturor contractelor de salubrizare, încheiate între primăriile de sector şi firmele private, în urma unei investigaţii ce a fost declanşată de Consiliul Concurenţei din cauza condiţiilor dubioase în care au funcţionat, fără licitaţie publică. După mai bine de jumătate de an de aşteptare, situaţia a rămas neschimbată, o singură administraţie locală din Capitală reducând sensibil durata contractului. Detalii găsiţi aici

Etichete: Bucureşti, Capitală, prigoana, realitatea, Robert Sorin Negoiţă, rosal, salubritate, salubrizare, Sectorul 3

0/10 COMENTARII
Nume*
10 sep 16:31
+0
VOTURI
-0
DMP5S8 , [url=http://qeeglpjeilfg.com/]qeeglpjeilfg[/url], [link=http://chuhjjdxvool.com/]chuhjjdxvool[/link], http://fibnwaqbyozv.com/
Nume*
09 sep 03:31
+0
VOTURI
-0
8NDIIJ , [url=http://akvnydnblerq.com/]akvnydnblerq[/url], [link=http://ewufswmmrgcu.com/]ewufswmmrgcu[/link], http://xnmbhpqsxpwt.com/
Nume*
07 sep 19:07
+0
VOTURI
-0
Going to put this atrlice to good use now.
dinu
22 iul 20:39
+0
VOTURI
-0
http://www.myeconomist.info/dema-partners-ltd-grup-profesionist-de-companii-specializata-in-formarea-offshore/
Stefan
18 iul 09:28
+0
VOTURI
-0
Dar ce facem cu tot gunoiul pe care il imprastie zilnic masinile REBU, in special prin scurgerea lichidelor din pubele direct pe strazi ??? Unde mai vedeti sa se lucreze in asa hal de neprofesionism in restul Europei? Primaia Generala trebuie sa dea amenzi usturatoare atat firmei de salubritate care lasa 'zeama' sa se scurga pe strada cat si tuturor celor care nu isi spala trotuarul din dreptul imobilului pe care il detin, macar o data la 3 zile.
Swan
18 iul 08:43
+0
VOTURI
-0
Da, de la 1 august. Repeziti-va sa votati USL, sectorul 3 va fi curat. Gunoiul se va ridica din cinci in cinci minute, pe banii domnului Negoita.
Emil
17 iul 23:54
+0
VOTURI
-0
Deja se cunoaste...pute peste tot a gunoi.
Ne intoarcem in timp la vremurile cu munti de gunoaie si jaf public.
Si inlocuirea firmelor de paza, si, si, si...
ytyt
17 iul 20:38
+0
VOTURI
-0
Bine ca avem uzurpatorii USL la guvernare si uite unde ne-a adus tara: pe marginea prapastiei. DEci ca urmare , eu votez NU la referendum
Alina
17 iul 13:13
+0
VOTURI
-0
Treaba cu hotararea din justitie nu o inteleg. Adica cineva ia 5 ani de puscarie la proces, si la 6 luni de la decizie se plimba prin Bucuresti linistit? Cum e posibil? Cineva de la Justitie/Politie trebuie dat afara si anchetat urgent.
Vasile Valcu
17 iul 11:27
+0
VOTURI
-0
Ehehehe,daca Prigoana era ales macar vice,nu vedeati asa ceva!Cate nu a mai promis si contracandidatul lui Sorin Oprescu!Bine ca am scapat de pedelime!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE