Peste 400.000 de bucureşteni vor plăti mai puţini bani la întreţinere din noiembrieBucureştenii care locuiesc în Sectorul 3 al Capitalei vor plăti mai puţini bani la întreţinere.

Peste 400.000 de bucuresteni vor plati mai putini bani la intretinere din noiembrie
Peste 400.000 de bucureşteni vor plăti mai puţini bani la întreţinere din noiembrie

Asta pentru că, începând cu luna octombrie, taxa de gunoi este anulată, anunţă administraţia locală. Reducerea de costuri se va revedea în facturile bucureştenilor, începând din luna noiembrie. În prezent, fiecare persoană plăteşte 9,28 de lei pe lună pentru ridicarea şi transportul gunoiului de către firma Rosal ce aparţine familiei deputatului Silviu Prigoană. 

Anunţul oficial privind anularea taxei de ridicare a gunoiului menajer urmează să fie făcut de primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, miercuri, la ora 14. 

Edilul Sectorului 3 a declarat încă din vară că bucureştenii vor fi scutiţi de plata taxei pe gunoiul menajer, în lunile august, septembrie şi octombrie, după cum B365.ro a anunţat aici. "Am avut discuţii cu Rosal şi am obţinut o hârtie scrisă de la ei că nu vor mai percepe taxă pe gunoi, între 1 august şi noiembrie 2012", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, în luna iulie. Atunci, edilul a precizat că intenţionează, în perioada următoare, să "forţeze" compania de salubrizare să diminueze valoarea contractului. Contractul de ridicare a gunoiului menajer din Sectorul 3 se ridică la suma de 5 milioane de lei pe lună, potrivit edilului Negoiţă.

Taxă pe gunoi: o lună da, o lună ba

Cu toate acestea, Negoiţă şi-a ţinut promisiunea doar o lună, respectiv în august, taxa de gunoi pentru septembrie fiind din nou inclusă în facturile la întreţinere ale celor peste 400.000 de locuitori din Sectorul 3. Întrebat de reporterii B365.ro de ce, primarul Negoiţă a declarat că "N-am reuşit de-atunci. Am reuşit de la 1 octombrie."

Eliminarea taxei de gunoi a fost una dintre promisiunile pe care Robert Negoiţă le-a invocat frecvent în campania electorală pentru Primăria Sectorului 3, în această vară, fiind totodată anunţată ca o prioritate după preluarea mandatului. În acea perioadă, actualul primar susţinea inclusiv că va fi reziliat contractul de salubrizare încheiat cu Rosal cu Sectorul 3. Contractul de salubrizare din Sectorul 3 a fost semnat între Prigoană şi colegul său de partid, fostul edil democrat-liberal, Liviu Negoiţă, fiind reînnoit în ultimii 12 ani prin multiple acte adiţionale, după cum B365.ro a scris, în exclusivitate, aici

Negoiţă s-a arătat interesat de monitorizarea cu atenţie a activităţii Rosal pe străzile Sectorului 3, în acest sens prin intermediul camerelor de supraveghere instalate fiind urmărit şi modul în care firma familiei Prigoană îşi face treaba. 

Robert Negoiţă a avut o încercare privind înfiinţarea unei firme de ridicare a gunoiului menajer, cu acţionar unic Consiliul Local al Sectorului 3, S.C. SALUBRITATE C.L.S3 S.R.L. Deşi proiectul privind înfiinţarea societăţii a fost aprobat de consilierii locali, la foarte scurt timp el a fost anulat tot de Consiliul Local Sector 3.  

Contractele de salubrizare din Bucureşti au ridicat multiple probleme, de-a lungul timpului. Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în noiembrie anul trecut, încetarea tuturor contractelor de salubrizare, încheiate între primăriile de sector şi firmele private, în urma unei investigaţii ce a fost declanşată de Consiliul Concurenţei din cauza condiţiilor dubioase în care au funcţionat, fără licitaţie publică. După aproape un an de aşteptare, situaţia a rămas neschimbată în Capitală. 

Etichete: prigoana, Robert Sorin Negoiţă, rosal, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE