Peste 400 de milioane de euro, alocate pentru reabilitarea termică a clădirilor publice din România439 de milioane de euro au fost alocate din Fondul european de dezvoltare regională pentru reabilitarea termică a clădirilor publice din România. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Peste 400 de milioane de euro, alocate pentru reabilitarea termica a cladirilor din Romania
Peste 400 de milioane de euro, alocate pentru reabilitarea termică a clădirilor din România
Foto: pressalert.ro

,,O sumă importantă, 439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, este alocată eficienţei energetice a clădirilor publice în cadrul Programului Operaţional Regional. 41 de milioane de euro sunt prevăzute pentru Bucureşti şi regiunea Ilfov, iar 398 de milioane sunt puse la dispoziţia celorlalte regiuni de dezvoltare. Sunt bani care pot fi folosiţi în România pentru reabilitarea termică a tuturor clădirilor publice. Este decizia suverană a României cum alege să prioritizeze şi să utilizeze aceşti bani pentru perioada 2014-2020", a spus Creţu, conform news.ro.

Comisarul european pentru politică regională s-a întâlnit, luni, la Bruxelles, cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă sistemul de penitenciare din România şi despre oportunităţile de investiţii în eficienţa energetică a clădirilor publice, inclusiv a celor din subordinea Ministerului Justiţiei.

Măsurile de sprijinire a eficienţei energetice la nivelul Uniunii Europene au dus la reducerea consumului cu 1438 GWh pe an, echivalent cu întregul consum de electricitate al Maltei în 2010, potrivit datelor furnizate de Comisia Europeană.

De asemenea, până la finalul anului 2013, emisiile de gaze cu efect de seră au fost reduse cu peste 826 kilotone pe an.

Etichete: fonduri europene, reabilitare cladiri, reabilitare termică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE