Peste 450 de jandarmi, deţinuţi şi sportivi vor deszăpezi trotuarele şi străzile din BucureştiAproximativ 450 de jandarmi, deţinuţi şi sportivi din cadrul Clubului Sportiv al Municipiului Bucureşti vor contribui la deszăpezirea trotuarelor şi străzilor adiacente, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Deszapezire
Deszăpezire

"În ceea ce priveşte problema pe care am identificat-o în aceste zile, şi anume procesul mai greu de deszăpezire pe anumite trotuare şi pe străzile adiacente, începând de astăzi şi vom continua şi mâine de dimineaţă am solicitat sprijinul Ministerului de Justiţie, al Ministerului Afacerilor Interne, al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi vom avea în sprijin, la cei peste 1.200 de operatori manuali care sunt din partea operatorilor de salubritate, încă 450 de persoane care ne vor sprijini pentru îndepărtarea zăpezii şi poleiului, ei fiind jandarmi, deţinuţi şi sportivi de la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a precizat că începând de marţi vor ieşi persoanele încarcerate să cureţe zăpada conform unui plan, adăugând că vor fi aproximativ 150 de deţinuţi voluntari împărţiţi pe anumite zone, dar că numărul acestora ar putea creşte, dacă va fi nevoie.

"Deja am făcut o programare pentru anumite zone, artere. 150 de deţinuţi vor ieşi mâine şi ne-au spus că dacă vom avea nevoie, se va putea suplimenta numărul, dar vreau să subliniez că e vorba doar de cei care au dorit să iasă la această activitate voluntar, nu a fost o obligativitate", a mai spus Firea.

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, că 140 de deţinuţi de la Rahova şi Jilava vor participa la deszăpezire în Capitală.

Vulpe a arătat că a primit solicitări în acest sens in partea Primăriei Bucureşti.

"Astăzi (luni, n.r.) s-a semnat contractul de voluntariat. De mâine, circa 140 de deţinuţi, 40 de la Rahova şi 100 de la Jilava, vor ieşi în Capitală pentru deszăpezire", a spus şeful ANP.

Aproximativ o sută de jandarmi au ajutat, luni, la deszăpezirea străzilor şi trotuarelor din jurul spitalelor Sfânta Maria, Cantacuzino, Sfântul Ştefan, Gomoiu, Burghele şi Colentina.

Etichete: Bucureşti, deszăpezire, deszăpezire București, detinuti bucuresti

0/1 COMENTARII
Paula
10 ian 17:30
+0
VOTURI
-0
"Deja am făcut o programare pentru anumite zone, artere. 150 de deţinuţi vor ieşi mâine şi ne-au spus că dacă vom avea nevoie, se va putea suplimenta numărul, dar vreau să subliniez că e vorba doar de cei care au dorit să iasă la această activitate voluntar, nu a fost o obligativitate", a mai spus Firea.

Deci, sa inteleg.
Te duci la puscariasi si-i intrebi daca ar vrea sa se deranjeze cumva sa iasa la munca? Sa nu-si scranteasca degetele, cumva? Daca ar avea putin timp liber intre cartile pe care le scriu? II ROGI?
Si, pe de alta parte, OBLIGI populatia libera, ne-pedepsita penal, sa faca treaba pe care firmele platite cu bani buni n-o fac, adica deszapezirea?

Inviti detinutii sa iasa voluntar la munca si obligi oamenii civilizati sa faca acelasi lucru?
Hai siktir!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h