Peste 5.000 de articole pirotehnice, confiscate de jandarmii bucureşteni. VIDEOJandarmii din Bucureşti au confiscat marţi peste 5.000 de articole pirotehnice, în urma controalelor derulate în Capitală.

Peste 5.000 de articole pirotehnice, confiscate de jandarmii bucuresteni
Peste 5.000 de articole pirotehnice, confiscate de jandarmii bucureşteni
Foto: cugetliber.ro

Jandarmeria Capitalei a depistat marți, 30 decembrie a.c., în urma unor acțiuni punctuale în mai multe piețe și centre comerciale din București, 14 persoane, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani care aveau asupra lor mai multe materiale pirotehnice.

În urma acțiunilor jandarmii au găsit asupra persoanelor în cauză peste 5000 de articole pirotehnice (petarde, torțe, artificii) interzise la deţinere care urmau să fie comercializate în piețele și târgurile din Capitală.

Jandarmii au întocmit pe numele persoanelor depistate acte de constatare conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată.

În acest context reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Jandarmeria Capitalei atrage atenția asupra riscurilor la care se expun cei care folosesc în mod necorespunzător astfel de obiecte care pot provoca arsuri sau alte răni grave atât lor cât și altor persoane.

Etichete: articole pirotehnice, artificii, Jandarmeria Capitalei, jandarmi, petarde

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h