Peste 500 de milioane de euro, pentru proiecte de combatere a sărăciei din RomâniaRomânia are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru proiecte ce vizează încluziunea socială şi reducerea sărăciei.

Peste 500 de milioane de euro, pentru proiecte de combatere a saraciei din Romania
Peste 500 de milioane de euro, pentru proiecte de combatere a sărăciei din România
Foto: meritocratia.ro

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, cei doi discutând pe marginea Pachetului naţional anti-sărăcie, a Agendei urbane şi a integrării comunităţilor marginalizate, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanţa Comisiei Europeane în România.

Corina Creţu a declarat că, pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale, România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro.

"România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro, finanţare din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizează incluziunea socială şi reducerea sărăciei. Pentru a asigura o implementare eficientă este extrem de important să existe o bună coordonare între FEDR şi Fondul social european", a declarat Corina Creţu, conform mediafax.ro.

Corina Creţu a adăugat că Pachetul naţional anti-sărăcie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operaţionale, pentru a găsi soluţii la probleme precum părăsirea timpurie a şcolii, sărăcia, excluziunea socială, dar şi pentru probleme privind sănătatea şi locuinţele.

"Evaluarea nevoilor este o condiţie prealabilă pentru prioritizarea investiţiilor noastre. În această privinţă România a făcut progrese în identificarea domeniilor ce vor fi vizate de iniţiativele curente de dezinstituţionalizare a persoanelor cu dizabilităţi. Ne aşteptăm ca aceste eforturi să fie extinse şi la domeniul protecţiei copilului", a mai declarat înaltul oficial european.

În perioada 2014-2020, se urmăreşte ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilităţi şi 62.000 de persoane vârstnice să poată beneficia de condiţii de viaţă mai bune, prin îmbunătăţirea serviciilor sociale.

Etichete: sărăcie, saracie romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE