Peste 500 de străini, care stăteau ilegal în Capitală, au fost prinşi. Cei mai mulţi sunt turciPeste 500 de cetăţeni străini, care stăteau ilegal în Bucureşti, au fost depistaţi, în primele nouă luni ale anului, de poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti, informează Inspectoratul General pentru Imigrări.

Peste 500 de straini stau ilegal in Bucuresti
Peste 500 de străini stau ilegal în Bucureşti

"Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfăşurat, în primele nouă luni ale a.c., o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă", se arată într-un comunicat emis de inspectorat. În urma acestor acţiuni au fost depistaţi 505 cetăţeni străini, dintre care majoritatea intraseră legal în ţară, cu vize de scurtă sau lungă şedere, dar care, după expirarea acestora, nu au făcut niciun demers pentru prelungirea lor şi nici nu au părăsit România. De asemenea, au fost cazuri în care străinii au intrat ilegal în România, cu ajutorul unor acte false, potrivit realitatea.net. 

Cei mai mulţi dintre străinii depistaţi de poliţişti sunt turci, (83), urmaţi de sirieni (81), moldoveni (30), tunisieni (27), irakieni (27) şi indieni (21).

Pe numele a 173 dintre aceştia au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care străinii sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile, 14 dintre ei au fost îndepărtaţi sub escortă până la punctul de trecere a frontierei, 85 au fost luaţi în custodie publică în vederea returnării în ţările de origine, 37 au fost toleraţi, 45 au depus cerere pentru solicitarea unei forme de protecţie, 38 au primit decizii de părăsire a teritoriului, iar pentru ceilalţi s-au dispus alte măsuri.

Etichete: ilegal, poliţişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE